Daimler extinde fabrica din Sebeş. 300 de locuri noi de muncă

Data publicării:
daimler-1
Din articol

Germanii de la Daimler investesc 300 de milioane de euro într-o nouă hală de producţie la Sebeş. Au deja una în zonă, dar au aşa de multe cereri încât mai ridică o a doua. Aici se vor produce componente pentru motoarele şi cutiile de viteze ale maşinilor marca Mercedes, iar pentru comunitatea locală asta va însemna peste 300 de locuri de muncă noi.

La Sebeş exista deja o fabrică deținută de grupul Daimler, însă germanii au decis extinderea rețelei de producție pentru a răspunde cererii mari. Practic, construiesc încă o hală de producţie, lângă cea pe care o au deja.

În noua locație de la Sebeș, vor fi asamblate o nouă generaţie de cutii de viteză automate, cu cinci trepte.

Autoritătile locale, care vor introduce utilitățile în zonă, spun că toată lumea are de câştigat.

Înseamnă bani care se strâng la bugetul local, înseamnă locuri de muncă, înseamnă creșterea nivelului de trai, înseamnă reducerea şomajului”, a declarat Alexandru Dancilă, primarul localității Sebeș.

Orașul Sebeș nu a fost ales întâmplător. Autostrada care străbate orașul va fi gata până la sfârșitul anului, iar forța de muncă este mult mai ieftină decât în Germania.

Încă de anul trecut la întâlniri cu investitorul am pornit lucrări de infrastructura, unele sunt finalizate, unele vor continua. Meritul principal îl au oamenii, specialiștii din Cugir și Sebeș care au demonstrat acestor importanti investitori că pot să creeze produse de înaltă calitate”, a susținut Ion Dumitrel, Președinte Consiliul Județean Alba.

Investiția va aduce noi locuri de muncă.

Unitatea de productie Daimler, Star Transmission, a fost înființată în 2001. În prezent, compania și cei aproape 800 de angajaţi din unităţile de la Cugir şi Sebeş, produc componente pentru motoarele și cutiile de viteze ale autoturismelor actuale Mercedes-Benz, precum și cutii de viteze pentru modelele mai vechi, pentru asigurarea pieselor de schimb.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri