Deloitte a calculat. Falimentul este mai ieftin pentru Carpatica Asig

Data publicării:
carpatica-465x215

Aproape sigur, Carpatica Asig va urma calea falimentului în condițiile în care inclusiv un raport al Deloitte arată că varianta lichidării presupune costuri cu 150 de milioane de lei mai mici decât continuarea stării de rezoluție, potrivit Profit.ro. Firma Deloitte este și cea care a auditat Astra Asigurări, firmă intrată în faliment.

De altfel, sursele Profit.ro spun că raportul furnizat membrilor consiliului de către specialiștii sectorului asigurări din ASF recomandă falimentul. Ședința Consiliului va avea loc mâine, de la ora 13. Potrivit estimărilor din raportul Deloitte, Fondul de Garantare a Asiguraților ar urma să cheltuiască în jur de 650 de milioane de lei pentru despăgubirea clienților Carpatica Asig și a terților păgubiți de aceștia. În cazul în care s-ar alege varianta continuării procedurii de rezoluție, costurile ar urca spre 800-900 de milioane de lei, în condițiile în care FGA ar trebui să recapitalizeze din resurse proprii Carpatica Asig.

Aflată în rezoluție de la începutul acestui an, după ce anterior se aflase în redresare timp de doi ani, Carpatica Asig a pierdut orice șansă de salvaredupă ce singurul investitor interesat a fost respins de către ASF pentru că nu a putut demonstra că are capacitatea financiară pentru a redresa Carpatica Asig.

Lichidarea Carpatica ar fi al treilea faliment din asigurări decis în ultimii doi ani. Percedente au fost cel al Astra Asigurări și cel al Forte Asigurări.

În 2015, subscrierile Carpatica Asig au crescut cu 5,4%, la 583,72 milioane de lei, iar daunele plătite cu 9,4%, la 380,9 milioane de lei. Compania gestiona la finele anului trecut un număr de 1,023 milioane de polițe, majoritatea RCA, de la 1,083 milioane la 31 decembrie 2014. Pierderile asigurătorului au crescut anul trecut de la 45,6 milioane de lei în 2014 la 204,4 milioane de lei la finele anului trecut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri