ANRE şi Ministerul Energiei i-au trimis lui Nicolae Ciucă informările privind piața de energie

Data publicării:
sedinta guvern ciuca iministrii la masa
Premierul Nicolae Ciucă în ședință de guvern. Foto: gov.ro

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei şi Ministerul Energiei au trimis azi la Guvern informările privind piaţa de energie solicitate de premierul Nicolae Ciucă. În perioada următoare vor fi făcute propuneri prin care populaţia şi companiile să fie protejate de creşterile de preţuri la energie şi gaze naturale.

„În conformitate cu deciziile luate la reuniunea Comitetului interministerial pentru asigurarea rezilienţei energetice şi implementarea proiectelor de infrastructură în energie, ANRE a comunicat situaţia pieţei de energie, iar Ministerul Energiei a prezentat strategiile de investiţii pe termen scurt, mediu şi lung pentru capacităţile de producţie de energie electrică şi gaz”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

„În perioada imediat următoare, ANRE, împreună cu ministerul Energiei, în urma consultărilor care vor avea loc cu producătorii, distribuitorii, furnizorii şi ceilalţi actori implicaţi în piaţa de energie, vor înainta către Guvern propuneri care să răspundă cerinţelor bugetare actuale, continuând să protejeze populaţia şi mediul privat de efectele creşterilor de preţuri la energie şi gaze naturale”, se arată în informare.

Anunțul vine în condițiile unei creșteri constante a prețurilor din energie în ultimele luni.

Premierul a spus săptămâna trecută că a decis, în urma şedinţa Comitetului interministerial pentru asigurarea rezilienţei energetică şi implementarea proiectelor de infrastructură energetică, ca Ministerul Energiei să prezinte situația concretă cu proiectele de investiții, folosind „toate pârghiile de finanțare, atât pe bugetul de stat, cât și cele provenite prin PNRR și fondul de modernizare”. Totodată, Ministerul Energiei și celelalte ministere trebuie să pună la punct toate elementele de plan pentru iarna 2022-2023.

Ciucă a adăugat că a cerut și de la ANRE o analiză a evoluţiei situaţiei energetice, inclusiv a pieţei, de la începutul anului până acum, precum şi efectele pe care le-au produs deciziile privind compensarea și plafonarea prețurilor din energie.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a precizat azi că, indiferent de măsurile care vor fi decise în coaliție, prețurile pe care le plătesc românii pentru energie și gaze naturale nu se vor schimba.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri