UPDATE. Explozie la o sondă Romgaz. Un angajat a murit

Data actualizării: Data publicării:
elicopter smurd 112

O explozie neurmată de incendiu s-a produs, vineri, la sonda 25 Chedea, aparţinând SC.ROMGAZ, în localitatea Cecheşti, judeţul Harghita. O persoană a fost rănită, mai multe echipaje de pompieri deplasându-se la faţa locului. În urma rănilor, angajatul companiei a murit la spital.

Actualizare: Romgaz a anunţat că muncitorul care a murit în urma exploziei care s-a produs la sonda din judeţul Harghita a murit în urma rănilor suferite. El era operator de extracţie şi efectua refularea apelor reziduale din separatorul subteran, către bazinul colector.

Compania a precizat că deflagraţia a avut loc la separatorul subteran, în perioada următoare urmând a se stabili cauza exploziei şi valoarea pagubelor produse.

„Astăzi, 20 iulie, în jurul orei 9.30, s-a produs o explozie a separatorului subteran, explozie care sa soldat cu rănirea unui operator de extracţie, care efectua conform sarcinilor de serviciu, refularea apelor reziduale din separatorul subteran, către bazinul colector. Au fost alertate imediat echipajele de intervenţie, iar o ambulanţă a Spitalului Cristuru Secuiesc s-a deplasat de urgenţă la faţa locului. Pacientul a fost transportat la spital, iar după primele investigaţii s-a constatat că este nevoie de o intervenţie chirurgicală de urgenţă, fapt pentru care a fost solicitat elicopterul “SMURD- MURES” pentru preluarea şi transportarea victimei la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tg.Mureş. Victima se afla în stare de inconstienţă şi s-a încercat resuscitarea acesteia, fără a raspunde însa la stimuli. Din păcate, deşi au fost depuse toate eforturile de către personalul medical, acesta nu a mai putut fi salvat. Compania Romgaz este alături de familia îndurerată şi transmite în aceste momente de doliu, sincere condoleanţe. Urmează ca în perioada următoare să se investigheze cauzele care au dus la producerea incidentului şi să se facă o evaluare a pagubelor de natură materială provocate”, se arată în comunicatul Romgaz.


Reprezentanţii ISU Harghita au anunţat, vineri, că o explozie neurmată de incendiu s-a produs la sonda 25 Chedea, aparţinând SC.ROMGAZ, în localitatea Cechesti.

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri de la Detaşamentul Odorhei şi o ambulanţă SAJ cu medic.

Din primele informaţii, o persoană este rănită, dar nu se cunoaşte stare ei. 

La faţa locului a fost solicitat şi un elicopter SMURD, însă din cauza condiţiilor meteorologice acesta nu a putut interveni. 

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri