Unitatea 2 a cetralei nucleare de la Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional. Al doilea incident într-o lună

Data publicării:
Centrala nucleară de la Cernavodă.
Avarie la centrala nucleară de la Cernavodă: O unitate s-a deconectat automat de la sistemul energetic. Foto: Agerpres

Unitatea 2 a centralei nucleare de la Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional miercuri seara, ca urmare a unui tranzient în sistemul energetic care a afectat partea clasică, a anunţat joi Nuclearelectrica. Funcţiile de securitate nucleară ale unităţii nu au fost afectate.

"Deconectarea automată a Unităţii 2 s-a produs în condiţii de siguranţă, toate sistemele unităţii funcţionând şi răspunzând conform proiectului în astfel de situaţii", spun reprezentanţii societăţii, potrivit Agerpres.

Aceştia subliniază că deconectarea automată a Unităţii 2, precum şi lucrările de remediere nu au impact asupra securităţii nucleare a reactorului, personalului unităţii, populaţiei şi mediului înconjurător.

Un incident similar a avut loc în urmă cu aproape trei săptămâni.

Centrala Nuclearoelectrică Cernavodă operează Unităţile 1 şi 2, fiecare cu o putere instalată de producţie de 700 MW, aceste reactoare asigurând aproximativ 20% din necesarul de energie al României.

Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost pusă în operare comercială la data de 2 decembrie 1996, iar Unitatea 2 la data de 28 septembrie 2007.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri