Legea salarizării, impact bugetar cât pentru 2.000 de km de autostradă

Data actualizării: Data publicării:
autostrada sibiu orastie 2 inquam photos - 14.10.2015
Foto: InquamPhotos

Legea salarizării va costa bugetul de stat, însumat, 60 miliarde lei până în 2022. Din acești bani s-ar putea construi aproape 2.000 de kilometri de autostradă, în zonă de câmpie.

autostrada sibiu orastie 2 inquam photos - 14.10.2015

Potrivit calculelor Consiliului Fiscal, impactul bugetar a legii salarizării a fost mult subestimat, spun reprezentanții instituției. În 2018 acest impact va fi de circa 2% din PIB sau de aproximativ 25 de miliarde de lei. Până în 2022, impactul bugetar cumulat va fi de 55-60 de miliarde de lei, a declarat marți, pentru HotNews.ro, Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal.

"Suntem de acord că e nevoie de o lege a salarizării. În primul rând pentru a face ordine în acest sector. Însă de la acest obiectiv şi până la legea pe care o vedem acum e o cale foarte lungă. Sigur, trebuie măsurat impactul bugetar pe care legea îl are şi mie mi-e greu să văd cum o să acomodăm acest impact bugetar cu resursele de care dispunem. Principala noastră îngrijorare este impactul bugetar. Trebuie să ne fie foarte clar: creşterile de salarii venite prin Ordonanţe sunt o iluzie. Nivelul de trăi nu poate creşte doar printr-o decizie discreţionară. Poţi să ai creşteri salariale numai dacă ai performanţă economică sau dacă ai creşteri de productivitate", a mai spus Ionuţ Dumitru. 

PSD a făcut public proiectul Legii salarizării unitare a bugetarilor. Proiectul va intra în Parlament în 7-10 zile, au anunţat luni Liviu Dragnea şi Lia Olguta Vasilescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri