Sari la conținut
News Alert

Legea salarizării, impact bugetar cât pentru 2.000 de km de autostradă

Legea salarizării va costa bugetul de stat, însumat, 60 miliarde lei până în 2022. Din acești bani s-ar putea construi aproape 2.000 de kilometri de autostradă, în zonă de câmpie.

autostrada sibiu orastie 2 inquam photos - 14.10.2015

Potrivit calculelor Consiliului Fiscal, impactul bugetar a legii salarizării a fost mult subestimat, spun reprezentanții instituției. În 2018 acest impact va fi de circa 2% din PIB sau de aproximativ 25 de miliarde de lei. Până în 2022, impactul bugetar cumulat va fi de 55-60 de miliarde de lei, a declarat marți, pentru HotNews.ro, Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal.

"Suntem de acord că e nevoie de o lege a salarizării. În primul rând pentru a face ordine în acest sector. Însă de la acest obiectiv şi până la legea pe care o vedem acum e o cale foarte lungă. Sigur, trebuie măsurat impactul bugetar pe care legea îl are şi mie mi-e greu să văd cum o să acomodăm acest impact bugetar cu resursele de care dispunem. Principala noastră îngrijorare este impactul bugetar. Trebuie să ne fie foarte clar: creşterile de salarii venite prin Ordonanţe sunt o iluzie. Nivelul de trăi nu poate creşte doar printr-o decizie discreţionară. Poţi să ai creşteri salariale numai dacă ai performanţă economică sau dacă ai creşteri de productivitate", a mai spus Ionuţ Dumitru. 

PSD a făcut public proiectul Legii salarizării unitare a bugetarilor. Proiectul va intra în Parlament în 7-10 zile, au anunţat luni Liviu Dragnea şi Lia Olguta Vasilescu