Exclusiv Marcel Boloș, pentru DigiEconomic: Promit că vom avea 10% impozit pe venit, 16% pe profit și 19% TVA

Data actualizării: Data publicării:
marcel bolos face declaratii
Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș. Foto: Inquam Photos / George Călin

2024 vine cu provocări semnificative pentru România. Dobânzile în acest an vor depăși 30 de miliarde de lei, ceea ce pe viitor va pune presiune și mai mare pe cheltuielile bugetului de stat. O spune ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, într-un interviu acordat DigiEconomic.

„N-aș vrea să încep foarte abrupt, dar nu am cum să nu remarc faptul că ne pregătim de un 2024 care vine cu provocări semnificative, mai ales în contextul în care acest an va fi marcat de mai multe rânduri de alegeri electorale. Este o perioadă în care stabilitatea politică și economică devin extrem de importante, iar responsabilitatea noastră ca oameni de stat este să gestionăm cu înțelepciune această perioadă și să ne asigurăm că nu luăm decizii care să compromită progresul țării pe termen lung”, spune Ministrul Finanțelor.

Boloș vorbește despre „angajamentul ferm de a combate evaziunea fiscală și de a îmbunătăți colectarea veniturilor publice”. Ministrul Finanțelor promite, de asemenea, că România va „rămâne în continuare cu un sistem fiscal de invidiat pe plan european.”

„Promisiunea este că vom rămâne în continuare cu un sistem fiscal de invidiat pe plan european, tocmai pentru că înțelegem importanța protecției populației în calitate de consumator, a investițiilor dar și a unei politici fiscale echilibrate, iar astfel avem 10% impozit pe venit, 16% impozit pe profit, 19% taxa pe valoarea adăugată toate aceste lucruri nu fac decât ca politica fiscală să rămână în continuare prietena investitorilor”, a declarat Boloș pentru DigiEconomic.

Citește continuarea pe DigiEconomic.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri