Ministrul Agriculturii, către fermieri: Cei sănătoși să iasă la câmp! În toamnă s-ar putea să consumăm mai multe produse de-ale noastre

Data actualizării: Data publicării:
ferma
FOTO: Guliver/ Getty Images

Teama unei crize a alimentelor persistă, în ciuda asigurărilor date de autorități. Dacă în primele zile după instalarea stării de urgență mulți au făcut stocuri și au cumpărat cantități mari de alimente, în următoarea săptămână vânzările au mai scăzut.

Acum, paradoxal, producătorii români stau cu marfa nevândută, spune ministrul Agriculturii. 

Adrian Oros îi încurajează pe fermieri să-și continue activitatea, pentru că la toamnă e posibil să consumăm mai multe produse românești.

Adrian Oros, ministrul Agriculturii: "Avem stocuri foarte mari la producătorii noștri de alimente, carne, lapte. Producătorii nu pot să-și vândă produsele pe care le au.

Am făcut un apel la toți, la măsură și înțeleptiune. Să trecem cu toții prin această criză.

Toți cei care sunt sănătoși să iasă la câmp. Fiecare palmă de pământ trebuie lucrată. S-ar putea ca în toamnă să consumăm mai multe produse de-ale noastre decât din produsele din import dacă criza se prelungește. Să ne asiguram că producem la noi în țară măcar atât cât să asigurăm securitatea alimentară a românilor”

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri