Primul tronson al autostrăzii Orăştie – Sibiu va fi inaugurat în luna septembrie

Data publicării:
60520809

Cine intră în țară pe la Nădlac și vrea să ajungă în Capitală, pierde chiar şi nouă ore pe drum. Asta pentru că doar o treime din cei 643 de kilometri pot fi parcurși cu 130 de kilometri la oră. Și nu este singura explicație. Obligați să treacă prin orașe, șoferii mai pierd timp stând în coloană. Așa cum se întâmplă și în zona Sebeșului, unde se circulă cu piciorul pe frână.

Autoritățile au însă cu vești bune. După mai multe amânări, primii 24 de kilometri din autostrada Orăștie - Sibiu vor fi gata, în cele din urmă, luna viitoare. Tot atunci se va putea circula şi pe alți nouă kilometri din lotul doi, care funcționează ca o centură a Sebeșului.

„Acum, chiar dacă nu va fi 30 septembrie și va fi 1 octombrie, este cert că vom scăpa foarte urgent de acest trafic din Sebeș”, spune plin de optimism primarul oraşului Sebeş, Alexandru Dăncilă.

Primii 24 de kilometri ai autostrăzii Orăștie - Sibiu ar fi trebuit să fie gata încă din aprilie. Cum constructorii nu realizaseră decât jumătate din lucrări, termenul a fost prelungit. Austriecii de la compania Strabag au promis că termină de asfaltat în august. Întârzieri sunt și la cei nouă kilometri de șosea de centură. Înainte de inaugurare mai sunt multe lucruri de făcut.

Finalul anului ne-ar mai putea aduce încă 27 kilometri din aceeași autostradă. Cu toate acestea, de la Orăștie la Sibiu vom merge exclusiv pe șosea de mare vitează abia din primăvara anului viitor, când vor fi gata și ultimii 22 de kilometri, unde lucrările sunt întârziate din cauza din cauza unor alunecări de teren.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri