Românii din Germania lucrează pe posturi sub pregătirea lor și salarii mai mici decât nemţii

Data publicării:
euro bani mediafax

Salariul mediu brut obţinut de români şi bulgari este de 1.885 de euro, ceea ce înseamnă cam 1.200 de euro net, mult sub salariul mediu din Germania, care este de 2.000 de euro net. Potrivit studiului, numărul românilor şi bulgarilor din Germania a crescut anul trecut cu aproximativ 120.000 de persoane şi a ajuns la 352.000. Sunt comunităţi relativ mici.

26,3% dintre români şi bulgari au studii superioare, însă doar 13,7% dintre locurile de muncă pe care le ocupă necesită facultate. Ceea ce înseamnă că sunt şi mulţi muncitori care au slujbe sub pregătirea lor.

Fundaţia arată că rata şomajului în rândul cetăţenilor români din Germania, fără să fie luaţi în calcul şi bulgarii, a fost de doar 6,6% în 2014. Ceea ce arată că numărul celor care beneficiază de ajutoarele sociale este nesemnificativ. De altfel, într-un interviu acordat recent, şeful Agenţiei Federale Germane pentru Muncă a declarat că atât românii, cât şi bulgarii sunt imigranţi foarte bine pregătiţi, aşa că nu există motive de îngrijorare privind prezenţa lor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri