Acțiune de amploare a polițiștilor rutieri din UE. Toate radarele sunt scoase pe străzi

Data actualizării: Data publicării:
politist radar

Timp de 24 de ore, poliţiştii din toată Uniunea Europeană sunt mobilizaţi pentru oprirea şoferilor care circulă cu viteză prea mare. Operaţiunea a început la miezul nopţii. Radarele scoase pe străzile din Bucureşti şi din restul ţării au înregistrat deja sute de contravenții.

„Începând din această noapte, polițiștii rutieri din toate statele Uniunii Europene vor acționa simultan, pentru depistarea celor care depășesc viteza legală. Miercuri, 3 aprilie a.c., între orele 00:00 – 24:00, se va derula acțiunea Speed Marathon, pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării vitezei. Controalele Poliţiilor Rutiere din Europa vizează respectarea regimului legal de viteză și reducerea numărului și gravității consecințelor accidentelor rutiere înregistrate pe fondul vitezei neadaptate condițiilor de drum și a celei excesive. Acțiunea, coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, se desfășoară în toată țara, pe drumurile publice, polițiștii rutieri fiind în teren pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislației în domeniu. Polițiștii vor folosi toate aparatele radar disponibile. Activitatea are loc în cadrul săptămânii T.I.S.P.O.L. Speed (1 - 7 aprilie 2019)”, se arată într-uncomunicat al Poliției Române.

Poliţiştii de la rutieră au ieșit pe străzi

Polițist: Ați condus mașina cu 103 kilometri la oră pe un sector de drum cu viteza maximă admisa de 50, asta înseamnă că aveți 53 de kilometri peste.

Polițist: Ați avut 90 de kilometri la ora pe limită de 50.

Polițist: 87 de kilometri la oră.

Polițist: 82 de kilometri la oră.

Sunt doar câţiva dintre şoferii care, azi-noapte, au apăsat prea tare pedala de acceleraţie la intrarea în Bucureşti, dinspre DN 1.

Mulţi şi-au găsit scuze. Cum ar fi că nu ştiau că limita legală este de 50 de kilometri la oră.

Șofer: Eu de obicei merg încet și respect regulile. Nu știam de restricții, știam că am 70 zona asta.

Șofer: Îmi pare bine că se controlează viteza, dar nu pe mine!

Poliţiştii au scos radarele pe drumurile din toată ţara, la fel cum au făcut şi colegii lor din Uniunea Europeană.

În judeţul Gorj, un şofer care circula cu 103 kilometri la oră a susţinut că are o urgenţă medicală. Alţii au acceptat amenda, resemnaţi.

Polițist: O să vă reţinem permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile. Vă rog să aşteptaţi la maşină

Șofer: Vă rugăm frumos din suflet.

Poliţist: Vă rog frumos să mergeţi la maşină

Șofer: Nu mi s-a mai întâmplat, pe cuvântul meu.

Șofer: Îmi asum, ce să zic. N-am ştiut dacă e 70 sau 50 (limita). Asta e vina mea.

Șofer: Am greşit, am plătit. Plătesc şi asta e.

Diana Speretoiu, jurnalist Digi24: Statisticile europene clasează ţara noastră pe ultimul loc la capitolul siguranţă pe şosele. Două dintre motive: lipsa infrastructurii şi desele accidente de circulaţie care se produc din cauza vitezei excesive.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri