Călătorie în România: 16 ore de la Cluj la Focșani

Data publicării:
cfr

Au plecat la drum cu trenul, dar şi-au terminat călătoria cu maşini de ocazie. Vorbim despre zeci de călători care au rămas blocaţi în garnituri pe Valea Parhovei după ce mai mulţi copaci s-au prăbuşit pe liniile de înaltă tensiune. Pentru mulţi călătoria a durat mai bine de 16 ore.

Dimineaţă, erau cinci trenuri blocate pe Valea Prahovei: trei în Timişul de Sus şi două în Braşov.

Călătoare: Nu se mai poate aşa ceva, plecat de la ora 10 şi să nu reuşeşti să ajungi în 16 ore, de la Cluj la Focşani.

Disperaţi, mulţi oameni şi-au luat bagajele şi au ieşit la ocazie, pe DN1.

Călător: Informaţii aproape zero şi au spus că undeva peste două ore s-ar putea să plece. S-ar putea.

Coşmarul călătorilor a început luni seara din cauza unui copac căzut pe liniile electrice. Trei locomotive diesel au fost trimise în zonă pentru a tracta trenurile rămase fără curent. Doar că două dintre ele s-au stricat, spun călătorii. A mai durat o oră şi 12 minute.

Unul din trenuri a stat pe loc cinci ore şi jumătate. Sute de minute de întârziere au avut şi celelalte garnituri. Nu e prima oară când magistrala se blochează în apropiere de Predeal. Se întâmplă de fiecare dată când bate vântul puternic sau ninge abundent.

Marian Rasaliu, prefect de Braşov: Vom avea o întâlnire, să vedem de ce s-a ajuns în situaţia asta şi de ce nu au fost extraşi toţi arborii periculoşi.

Reprezentanţii companiei feroviare de stat nu au comentat situaţia, anunţând doar că trenurile şi-au reluat circulaţia în funcţie de regimul lor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri