Contract semnat pentru primii cinci km de autostradă de la granița cu Ungaria

Data publicării:
camion tir autostrada europa_shutterstock_670242952
Foto: Shutterstock

Secțiunea Biharia - Borș din autostrada Transilvania - A3 va fi definitivată în 2020, dacă problemele în justiție ale patronului firmei constructoare, Beniamin Rus, nu se vor agrava .

Compania de Drumuri și Autostrăzi a semnat joi contractul pentru proiectarea și execuția Lotului 3 aferent Secțiunii 3C din Autostrada Brașov - Târgu. Mureș - Cluj – Oradea.  

Lotul 3 (5,35 km), reprezentând subsecțiunea 3C3 se întinde între localitățile Biharia și Borș (km 59+100 – km 64+450) și se desfășoară într-o zonă de câmpie, ce se înscrie între localitățile Biharia, Satu Nou și granița româno - maghiară, intersectând la nord de localitatea Biharia drumul național DN 19 (Oradea - Satu Mare), la km 59+614.

La km 59+875 este prevăzut un nod rutier, respectiv nodul Biharia, cu 5 bretele și 3 pasaje. În apropierea acestui nod rutier se află calea ferată CF 402 Oradea - Satu Mare, pe care o intersectează la km 60+066. Traseul aferent lotului 3 se termină la granița Româno - Ungară, la km 64+450.

Operatorul economic care va realiza proiectarea și execuția lotului 3 este asocierea Trameco -Vahostav SK – Drumuri Bihor – Drum asfalt -East Water Drillings SRL. Valoarea contractului este de 134,22 milioane lei , fără TVA, echivalentul a 28,5 milioane Euro fără TVA, având un cost/ km de 5,3 milioane euro fără TVA.

Durata de realizare a acestui contract este de 19 luni, din care 4 luni pentru activitatea de proiectare și 15 luni pentru execuția lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor ofertată de Asocierea declarată câștigătoare este de 10 ani.

Trameco și Drumuri Bihor sunt firme membre din grupul Selina deținut de omul de afaceri Beniamin Rus. În vară, Tribunalul Bihor l-a condamnat pe Beniamin Rus la 4 ani de închisoare, într-un dosar instrumentat de DNA, potrivit bihon.ro. Curtea de Apel Oradea a desființat, zilele trecute, sentința de condamnare dispusă de Tribunalul Bihor și a decis rejudecarea cazului, încă din faza de administrare a probelor, considerând că inculpatul nu a avut dreptul la o apărare echitabilă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri