Firea, despre proiectul pentru vinietele din București: Voi veni în octombrie cu îmbunătăţiri

Data publicării:
gabriela-firea-viniete-pmb
Foto: Facebook/PMB

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat că va veni în şedinţa CGMB din octombrie cu proiectul privind viniete pentru autoturismele care intră în Capitală, dar nu sunt înmatriculate în municipiul Bucureşti sau în judeţul Ilfov, precizând că va ţine cont de ceea ce i-au transmis cetăţenii.

„Astăzi suntem în a şaptea zi de dezbatere publică, mă refer la zile lucrătoare. Pe data de 1 octombrie se finalizează dezbaterea publică legală şi voi veni în faţa CGMB în şedinţa din octombrie cu acest proiect îmbunătăţit în care voi ţine cont de tot ceea ce mi-au transmis cetăţenii şi de tot ce dumneavoastră ne transmiteţi către cabinetul primarului general. (...) În urma publicării adresei de email oxigen@pmb.ro, precum şi prin faptul că proiectul 'Oxigen pentru Bucureşti' a fost postat pe site-ul Primăriei şi s-au trimis de asemenea şi la adresa relatiipublice@pmb.ro foarte multe mesaje din partea cetăţenilor, îi asigur pe aceştia că am citit mesajele şi pro şi contra, că am reţinut observaţiile făcute de bucureşteni sau non-bucureşteni. Vă invit şi pe dumneavoastră, consilierii generali de la toate grupurile politice să vă alăturaţi acestui demers (...) de a lupta cu flagelul poluării. (...) Proiectul prezentat de mine acum două săptămâni poate deveni proiectul nostru”, le-a spus Firea, marți, consilierilor generali în şedinţa CGMB.

Ea a menţionat că în proiect se vor regăsi şi anumite situaţii speciale.

„Cele mai multe observaţii sunt legate de imposibilitatea, dacă rămâne proiectul aşa cum a fost prezentat, de a mai avea de la 1 ianuarie un autoturism înmatriculat într-un alt judeţ care se deplasează în municipiul Bucureşti fără a plăti vinieta. (...) Am ţinut cont de observaţiile care relevă faptul că sunt şi situaţii de înţeles, situaţii speciale ce ar trebui să fie regăsite sub forma unor excepţii. De exemplu, cetăţenii care, deşi au domiciliul în Bucureşti, nu pot înmatricula maşina în Bucureşti, deoarece au preluat un leasing de la o societate înregistrată pe raza altui judeţ şi care garantează că la finalizarea leasingului îşi vor înmatricula autoturismul în Bucureşti”, a explicat Firea, potrivit Agerpres.

Ea a făcut referire şi la cetăţenii cu viză de flotant care nu au posibilitatea să înmatriculeze maşina.

Proiectul trebuie să treacă, după dezbaterea publică, prin votul consilierilor generali. Acesta este disponibil aici.

Editor web: George Costiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri