Video Întârzieri de peste 5 ore la unele trenuri care au ajuns în Gara de Nord. „Fără mâncare, fără apă și nu ne-a spus nimeni nimic"

Data actualizării: Data publicării:
tren gara de nord
Foto: captură video Digi24

Întârzieri de peste cinci ore pe calea ferată au înregistrat unele trenuri luni. Din cauza vremii de iarnă, mai multe garnituri cu destinația București au staționat pe drum ori au mers foarte încet. Cel mai mult au avut de suferit călătorii care veneau de la Galați - unde șinele au înghețat - și cei plecați de la Brașov, după ce un copac a căzut pe calea ferată în zona Comarnic.

Cătălina Petrache, jurnalist Digi24: Este ora 03:00 iar trenul care a ajuns în Gara de Nord vine din Galați după o întârziere de aproximativ 6 ore. Călătorii ar fi trebuit să ajungă în Capitală de la ora 21:34.

Femeie: „Am rămas fără mâncare și fără apă și în 7 ore n-a fost nimeni în stare să ne spună absolut nimic. A trebuit să stau să sun de 70 de mii de ori”.

Tânăr: „Așteptarea a fost îngrozitoare, frigul a fost destul de mare iar condițiile ca la CFR, ce pot să zic”.

Cătălina Petrache, jurnalist Digi24: După mai bine de 3 ore de așteptare, trenul care a plecat din Brașov către Gara de Nord a ajuns chiar acum la ora 01:30, deși ar fi trebuit să ajungă la ora 22:04.

Tânără: „Ni s-a luat curentul. Am stat vreo două ore la Sinaia. Căldură nu, curent nu, practic am stat pe locuri”.

Tânăr: „A cazut un copac pe șina de tren, după a fost un scurt circuit și am stat vreo 4 ore jumătate”.

An de an, când înghețul își face apariția, întârzierile de zeci sau sute de minute devin o obișnuință. În peisaj apar adesea și călătorii nemulțumiți cărora planurile de călătorie le sunt date peste cap.

Informații CFR: „Toate au întârzieri din cauza vremii, e polei. Nu au ce să facă. E polei, sunt mari restricții de viteză”.

Și în zona Olteniei sunt probleme. Trenul care venea de la Craiova în Capitală a avut mai bine de 55 de minute de întârziere. Iar într-un tren de la Constanța călătorii au petrecut în plus mai bine de 100 de minute.

Călător: „A fost o problemă cu o locomotivă, nu au avut locomotiva. La Constanța am așteptat vreo 20 de minute să vină alt tren să lege o locomotivă”.

Pe lângă persoanele aflate în trenurile întârziate, și familiile sau prietenii care le așteaptă au de suferit pentru că stau în frig, la zero grade Celsius, în Gara de Nord.

Femeie: „Aștept trenul de la Drobeta Turnu Severin. Prima dată au afișat că are întârziere 30 de minute, apoi 50 de minute”.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri