S-a tăiat panglica pentru încă un „ciot” de autostradă. Lotul de 10 km dintre Râșnov și Cristian a fost dat în trafic

Data actualizării: Data publicării:
lotul râșnov cristian din autostrada ploiești brașov a fost inaugurat
Tronsonul Râșnov-Cristian cu lungimea de 6 kilometri al autostrăzii Ploiești-Brașov a fost inaugurat în localitatea Cristian din județul Brașov. Foto: INQUAM Photos/Alex Nicodim

Primul segment din autostrada Ploieşti-Braşov, în lungime de 6,3 kilometri cu profil de autostradă şi 3,7 kilometri de drum naţional cu patru benzi, va fi deschis circulației joi seara. Proiectul fost contractat încă din octombrie 2017, dar abia din luna mai 2019 au început lucrările în teren, atunci fiind eliberată și autorizația de construire.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a afirmat joi, cu prilejul inaugurării autostrăzii Râşnov-Cristian, că 13 luni de guvernare liberală au însemnat în materie de dezvoltare a infrastructurii de transport rutier aproape 90 de kilometri de autostradă daţi în trafic, ceea ce ar reprezenta „echivalentul a trei ani de guvernare de dinainte”, informează Agerpres.

„Cu aceşti 10 kilometri de autostradă (Râşnov-Cristian - n.r.), guvernarea liberală încheie anul 2020 cu aproximativ 90 de kilometri daţi în trafic într-un an dificil, în care sistemele publice au fost grav afectate de criza sanitară, iar economia şi-a frânat creşterea. Suntem cu toţii conştienţi că aşteptările românilor sunt mult mai mari în ce priveşte dezvoltarea infrastructurii de transport, pentru că au trecut 30 de ani şi dacă ar fi existat un ritm susţinut de dezvoltare a infrastructurii de autostrăzi, am fi avut un număr de kilometri de autostradă cel puţin egal cu cel al vecinilor noştri”, a spus Bode.

Ministrul a mai spus că „orice tronson” este important chiar dacă sunt discuții că se dau în folosință doar „cioturi” de autostradă.

„Este important că finalizăm şi aceşti 10 km de autostradă. (...) Am auzit discuţii că, în acest an, s-a întâmplat să daţi în trafic cioturi de autostradă. Eu spun că orice tronson de autostradă finalizat nu trebuie să rămână muzeu în aer liber. Tronsonul de autostradă Sebeş-Turda reduce timpii de aşteptare între 30 şi 90 de minute, cât erau obligaţi să aştepte participanţii în trafic la intrarea în Alba Iulia", a declarat Bode.

Bucata de autostradă Râșnov - Cristian este, de fapt, ultimul segment al autostrăzii Comarnic - Brașov, o autostradă care bate pasul pe loc pe zonele dificile de pe Valea Prahovei de peste 12 ani.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri