Sorin Grindeanu: Toată Autostrada Buzău - Focşani este în faza de licitaţie

Data publicării:
santier pe autostrada transilvaniei
Autostradă în construcție. Foto; Facebook Asociația Pro Infrastructura

Anunţul de participare la licitaţia pentru construcţia ultimelor două tronsoane, cu o lungime însumată de 66,90 kilometri, ale Autostrăzii Buzău - Focşani a fost transmis spre SICAP, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Toată Autostrada Buzău - Focşani (82,44 km) este în fază de licitaţie! Astăzi a fost transmis spre SICAP Anunţul de Participare la licitaţia pentru construcţia ultimelor două tronsoane cu o lungime însumată de 66,90 km: tronsonul 2 Vadu Paşii - Râmnicu Sărat (30,80 km); tronsonul 3 Râmnicu Sărat - Mândreşti Munteni (36,10 km)”, a scris Grindeanu pe Facebook.

Potrivit acestuia, tronsoanele 2 şi 3 vor fi construite în 26 de luni de la data semnării contractului, cu finanţare prin PNRR, relatează Agerpres.

Tronsoanele 1 Buzău - Vadu Paşii (4,60 km) şi 4 Mândreşti Munteni - Focşani Nord (10,94 km) sunt deja în licitaţie de la 1 februarie 2022 şi au ca dată limită pentru depunerea ofertelor 5 aprilie 2022, a menţionat şeful de la Transporturi. Acestea vor fi construite în 20 de luni de la data semnării contractului, tot cu finanţare prin PNRR.

„Autostrada Buzău - Focşani este una dintre secţiunile Autostrăzii Moldova (A7) şi face parte din Coridorul 3 - Bucureşti - Regiunea NE (Moldova) (OR3). Întregul proiect al Autostrăzii Buzău - Focşani are o valoare de 7,26 miliarde de lei (inclusiv TVA) şi este finanţat prin PNRR, fiind prevăzut în Master Planul de Transport General”, a mai scris ministrul.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri