VIDEO | Cum arată un drum de care s-a ocupat Tel Drum în urmă cu doi ani

Data actualizării: Data publicării:
groapa1

Nu mai este deloc un mister că drumurile din România sunt pline de cratere care fac viaţa şoferilor un calvar. La început de an, avem și exemple noi.

Dat în folosinţă în urma cu doar doi ani, Drumul Judeţean ce leagă oraşul Năvodari de staţiunea Mamaia parcă imploră să fie reparat din nou şi din nou. De voie, de nevoie, şoferii fac slalom printre ele. Iar dacă nu reuşesc, aşa cum a făcut şoferul din imagini, o vizită la service devine obligatorie. Până acum, constructorul, respectiv firma Tel Drum, s-a ocupat și de reabilitarea şoselei.

Adrian Constantin, reprezentant primăria Năvodari: Noi am notificat, repet, societatea constructoare, nu poţi să faci reparaţii oricând, pentru că le faci degeaba şi atunci, cum timpul va permite, adică temperatura permite, să refacem covorul asfaltic. Se vor face aceste intervenţii.

Restricţia de tonaj de 3,5 tone e doar teoretică pentru şoferi. Maşini pline cu fier, piatră sau beton circulă zilnic pe şosea şi, inevitabil, macină asfaltul.

Oamenii cred că lucrările de reabilitare de până acum au fost făcute mai mult pe hârtie decât pe şosea.

Dacă firma de care DNA îl leagă pe Liviu Dragnea refuză să repare gropile, va fi obligată, să acopere costurile, se laudă autorităţile locale.

Adrian Constantin, reprezentant primăria Năvodari: Noi avem o clauză contractuală care ne acoperă în sensul ăsta şi anume că se vor face de către o altă societate, dar pe cheltuiala constructorului. Adică vom reţine banii din garanţia de bune execuţii.

Reporterii Digi24 au încercat să ia legătura cu un reprezentant al firmei Tel Drum, însă au fost de negăsit.

Drumul Naţional 7, un alt drum, aceleaşi eterne probleme...

Gropi noi apărute pe Drumul Național 7. Una dintre ele este semnalizată și de utilizatorii Waze. Nu este foarte mare în diametru, dar este adâncă de circa 10 centimetri.

Pe o distanță de peste cinci kilometri, şoseaua este năpădită de cratere. De reabilitarea ei, nici vorbă!

Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR: După ce va trece perioada de iarnă și va începe sezonul cald și vremea va permite, vom trece la frezări și așternere de covor asflatic. Ciclurile de îngheț dezgheț fac să se infiltreze apa în microfisurile din asfalt, apa își mărește dimensiunile în momentul în care îngheață, sparge, desface, practic exfoliează asfaltul, roțile mașinilor, în special de mare tonaj care trec peste aceste suprafețe... care au început să se desprindă.

Resemnaţi, şoferii au ajuns la o concluzie amară...

Șofer: Nu știm dacă o să fie plombate sau nu, dar cert este că așa arată țara noastră.

Drumul Naţional 7 este unul dintre cele mai tranzitate drumuri naționale din România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri