„10 moduri de a scăpa de un cadavru”. Un bărbat a ascuns rămășițele soției ucise, dar a fost dat de gol de căutările pe Google

Data actualizării: Data publicării:
brian walshe portret
Britaan Walshe, în vârstă de 47 de ani, este acuzat pentru presupusa moarte a soției sale, Ana Walshe. Foto: Profimedia

Soțul unei femei din Massachusetts, care a dispărut în prima zi din 2023, a căutat pe Google „10 moduri de a scăpa de un cadavru” și „cum să oprești descompunerea unui cadavru”. Anchetatorii cred că Brian Walshe și-a ucis soția, apoi a dezmembrat-o și a aruncat rămășițele, relatează NBC News.

Walshe, în vârstă de 47 de ani, este acuzat pentru presupusa moarte a soției sale, Ana Walshe, în vârstă de 39 de ani.

Procurorii spun că Brian Walshe a căutat pe internet, pe 27 decembrie, „care este cel mai bun stat pentru a divorța pentru un bărbat”. Dar, „în loc să divorțeze, se crede că Brian Walshe a dezmembrat-o pe Ana Walshe și i-a aruncat cadavrul”, a spus procurorul Lynn Beland din Norfolk County.
Walshe a pledat nevinovat.

Beland a spus că anchetatorii au găsit ADN-ul cuplului, împreună cu un card de vaccinare anti-Covid aparținând femeii, un ferăstrău, foarfece și o secure în saci de gunoi care au fost aruncați într-un tomberon din complexul rezidențial în care locuiește mama lui Brian Walshe, în Swampscott, la aproximativ 60 de kilometri de Cohasset, unde locuia cuplul.

Procurorii au oferit noi detalii tulburătoare despre acțiunile lui Brian Walshe în orele dinainte și după ce acesta a susținut că și-a văzut soția pentru ultima dată.

În primele ore ale dimineții de 1 ianuarie, cu o oră înainte de a le spune anchetatorilor că soția lui a plecat spre aeroport, pentru a lua un avion spre Washington, D.C., Walshe a făcut următoarele căutări pe Google de pe iPad-ul fiului său: „după cât timp începe să miroasă un cadavru”, „cum să oprești descompunerea unui cadavru”, „cum să legi un cadavru”, „10 moduri de a scăpa de un cadavru dacă chiar trebuie”, „cât timp trebuie să fie cineva dispărut pentru a-i moșteni averea” și poți arunca părți ale unui cadavru?

Mai târziu în acea dimineață, căutările pe Google ale lui Brian Walshe au inclus: „cât durează un test ADN”, „se poate face identificarea pe rămășițe parțiale”, „dezmembrarea și cele mai bune modalități de a arunca un cadavru”, „cum să cureți sângele de pe podeaua de lemn,” ce se întâmplă când pui părți ale unui cadavru în amoniac și este mai bine să arunci hainele de la locul crimei sau să le speli?

Pe 2 ianuarie, căutările pe internet ale lui Walshe au inclus „cel mai bun instrument de dezmembrare”, „poți fi acuzat de crimă fără cadavru” și „poți identifica un cadavru cu dinți rupti”, au spus procurorii.

În aceeași zi, a cumpărat trei covoare de la un magazin HomeGoods din Norwell. De asemenea, a cumpărat produse de curățat, mopuri, perii, bandă adezivă, o prelată, o salopetă pentru lucru în medii periculoase, găleți, ochelari de protecție, bicarbonat de sodiu și o secure de la un magazin Home Depot din Rockland.

Pe 3 ianuarie, o înregistrare video de pe camerele de supraveghere l-a surprins pe Walshe mergând la un tomberon din Abington, un oraș la aproximativ 25 de kilometri de Cohasset, unde a fost văzut aruncând obiecte care păreau a fi grele. Apoi a mers într-un complex de apartamente din Abington și altul în Brockton, la aproximativ6 kilometri de Abington, unde a aruncat mai multe articole.

Poliția a încercat să dea de urma sacilor aruncați de Walshe, dar aceștia fuseseră deja distruși după ce au fost ridicați și transportați pentru mărunțire și incinerare, au spus procurorii.

Brian Walshe a efectuat, de asemenea, mai multe căutări pe Google în acea zi, inclusiv: „ce se întâmplă cu părul de pe un cadavru”, „care este viteza de descompunere a unui cadavru găsit într-o pungă de plastic în comparație cu unul găsit în pădure” și „poate face bicarbonatul de sodiu un cadavrumiroasă bine?

Pe 4 ianuarie, ziua în care angajatorul Anei Walshe a raportat dispariția ei, iar poliția l-a interogat pe Brian Walshe acasă, acesta a cumpărat prosoape, covorașe de baie, îmbrăcăminte pentru bărbați, raclete și un coș de gunoi, au spus procurorii.

Când autoritățile au ajuns la casă, au văzut că mașina lui Brian Walshe avea în ea o folie de plastic și scaunele erau lăsate. Câteva zile mai târziu, folia a dispărut, iar covorașele erau proaspăt curățate. O analiză a scos la iveală ulterior urme sânge în mașină.

Pe 5 ianuarie, ziua în care căutarea Anei Walshe a devenit publică, Walshe a mers mai întâi la o grădiniță și apoi la locuința mamei sale.

.Autoritățile au căutat ulterior conținutul tomberoanelor din aceste locuri, care ajunseseră la o stație de sortare a deșeurilor, și au găsit 10 saci de gunoi care includeau pete de sânge, prosoape, bandă adezivă, papuci, un costum de protecție, covoare, mănuși, agenți de curățare, cardul de vaccinare al femeii, un ferăstrău, foarfece, o secure, îmbrăcăminte și o poșetă Prada despre care Brian Walshe le spusese anchetatorilor că o purta soția lui când a văzut-o ultima dată.

ADN-ul cuplului a fost identificat pe papuci și pe costumul de protecție găsit în sacii de gunoi.

Pe 8 ianuarie, procurorii au percheziţionat casa familiei Walshe şi au găsit sânge în subsol, un cuţit deteriorat cu sânge pe el, un alt cuţit, o prelată mare şi folie de plastic. Poliția l-a arestat pe Brian Walshe în aceeași zi.

Nu a existat nicio activitate pe cardurile de credit ale Anei Walshe de când a fost văzută ultima dată, dar datele de pe telefonul ei indică faptul că a fost acasă din 31 decembrie până pe 2 ianuarie, la ora 3:14 a.m., moment în care telefonul a fost închis, potrivit procurorilor.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri