100 de camioane ucrainene au trecut granița cu Polonia, după mai multe săptămâni de blocaje

Data publicării:
Hundreds of Ukrainian truck drivers stuck in long queues in Slovakia during winter conditions
Foto: Profimedia images

Aproximativ 100 de camioane au trecut printr-un punct de trecere a frontierei ucrainene cu Polonia de când șoferii polonezi de camioane au ridicat luni blocajul, a declarat marți adjunctul ministrului ucrainean al infrastructurii, Serhiy Derkach, potrivit Reuters.

Acesta a declarat că Kievul speră ca blocajele să fie ridicate și la alte trei puncte de control de la graniță, unde camioanele sunt blocate din cauza protestelor privind accesul firmelor ucrainene de transport rutier de marfă în Uniunea Europeană.  

Postul de televiziune Polsat News a relatat luni că primarul local din Polonia a luat măsuri pentru a ridica blocada de la punctul de trecere Yahodyn-Dorohusk, deoarece se temea că blocajul ar afecta locurile de muncă locale.  

„Aproximativ 100 de vehicule au trecut deja și lucrăm la deschiderea altor puncte de trecere”, a declarat Derkach pentru televiziunea ucraineană.  

El a precizat că o încercare a protestatarilor de a bloca din nou drumul luni nu a oprit traficul, camioanele folosind o rută alternativă prin ceea ce este unul dintre cele mai mari puncte de trecere a frontierei.  

Mii de camioane care transportă bunuri comerciale au fost blocate timp de săptămâni la punctele de trecere a frontierei poloneze cu Ucraina din cauza protestelor, care au început la 6 noiembrie.  

Camionagiii polonezi au cerut restricții la accesul firmelor ucrainene de transport rutier de mărfuri în UE, care au fost eliminate după invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina anul trecut, iar camionagiii slovaci au organizat proteste similare.  

Transportatorii polonezi și slovaci și-au acuzat omologii ucraineni că se folosesc de accesul fără autorizații în UE pentru a practica prețuri mai mici și a oferi servicii care nu le sunt permise. 

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri