13 morți într-un incendiu care a mistuit un cămin școlar în China

Data actualizării: Data publicării:
pompier la incendiu in china
13 morți într-un incendiu care a mistuit un cămin școlar în China. FOTO: Profimedia Images

Treisprezece oameni au murit într-un incendiu a izbucnit la un cămin de şcoală din provincia Henan, în centrul Chinei, a informat sâmbătă agenţia oficială de presă Xinhua.

"Vineri, la orele 23.00 (15.00 GMT), departamentul local de pompieri a primit o alertă despre un incendiu în căminul şcolii Yingcai din satul Yanshanpu", a raportat Xinhua, adăugând că o persoană a fost rănită. Ea se află "în prezent în spital şi este în stare stabilă", a precizat sursa.

Potrivit Xinhua, "echipele de salvare au sosit rapid la faţa locului, iar flăcările au fost stinse la orele 23.38". Autorităţile locale au deschis o anchetă pentru a stabili cauzele incendiului, a informat presa de stat.

Accidente asemănătoare au loc în mod regulat în China, adesea din cauza aplicării proaste a normelor de siguranţă. În noiembrie, 26 de persoane au murit şi mai multe zeci au fost spitalizate în urma unui incendiu într-o clădire a unei companii de producţie de cărbune din provincia Shanxi (nord).

La Beijing, un incendiu într-un spital a făcut 29 de morţi în aprilie, unul dintre cele mai grave dezastre care au avut loc în capitală după mai bine de douăzeci de ani. Acest incendiu i-a forţat pe pacienţi să fugă pe geam atârnându-se de cearşafuri şi să se refugieze cocoţându-se pe aparatele de aer condiţionat ataşate de faţadă. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri