16 oameni au murit într-un incendiu care a cuprins un bloc de locuințe din Dubai

Data actualizării: Data publicării:
O clădire cu fațada afectată de un incendiu în Dubai, pe 7 noiembrie 2022.
16 oameni au murit într-un incendiu care a cuprins o clădire de apartamente din Dubai. Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Profimedia Images

Cel puțin 16 oameni au murit și alți nouă au fost răniți într-un incendiu care a cuprins o clădire de apartamente din Dubai, sâmbătă, cauza fiind "lipsa măsurilor de securitate și siguranță în construcții", potrivit autorităților locale.

Focul a început la etajul patru al clădirii dintr-un cartier mai vechi al orașului, scrie AlJazeera.

Departamentul de Protecție Civilă din Dubai a anunțat că investigațiile preliminare au arătat că incendiul a survenit ca urmare a "lipsei măsurilor de securitate și siguranță în construcții".

"Autoritățile relevante au început o anchetă amănunțită pentru a prezenta un raport detaliat asupra cauzelor acestui accident", se artă într-un comunicat al instituției.

Naționalitatea victimelor nu a fost făcută publică.

Dubai, unul dintre cele șapte emirate ale Emiratelor Arabe Unite, are o polulație de 3,3 milioane de locuitori, dintre care 90% sunt cetățeni străini.

Mai multe incendii au afectat zgârie-norii din Dubai în ultimii ani. În 2017, un incendiu a afectat un zgârie-nori aflat în construcție lângă cel mai mare mall din oraș.

Iar în prima zi din 2016, un incendiu a mistuit un hotel de cinci stele din Dubai.

Experții în construcții au spus că de vină este un material popular folosit la fațadele clădirilor din Dubai - un tip de aluminiu dublat cu plastic care este foarte inflamabil.

Autoritățile au anunțat în 2017 că vor adopta un cod mai strict în construcții pentru a reduce riscul de incendii.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri