Administrația Biden promite sancțiuni pentru toate entitățile implicate în proiectul Nord Stream 2 „dacă nu încetează imediat”

Data publicării:
antony blinken si joe biden in fundal
Foto: Profimedia Images

Antony Blinken, șeful diplomației americane, a cerut „tuturor entităților implicate” în proiectul gazoductului Nord Stream 2, dintre Rusia și Germania, să se retragă „imediat” din cadrul acestuia. În caz contrar, secretarul de stat american spune că vor exista sancțiuni din partea Statelor Unite pentru toți cei implicați.

Conform lui Blinken, administrația Biden este hotărâtă se respecte angajamentul luat de Congres prin care sunt prevăzute sancțiuni pentru cei implicați în construcția acestui gazoduct extrem de controversat.

„Nord Stream 2 este un proiect nepotrivit - pentru Germania, pentru Ucraina şi pentru aliaţii şi partenerii noştri din Europa Centrală şi de Est”, a declarat Blinken, reiterând opoziţia veche a Washingtonului faţă de acest gazoduct de 1.200 de kilometri de conducte submarine şi în valoare de nouă miliarde de euro. El spune că este „un proiect geopolitic rus care urmăreşte să divizeze Europa şi să slăbească securitatea energetică europeană”.

„Departamentul de Stat monitorizează eforturile pentru finalizarea gazoductului Nord Stream 2 şi examinează informaţiile legate de entităţile care par să fie implicate”, a adăugat el, conform Agerpres.

Acuzat de numeroşi aleşi, în special republicani, că nu trece la acţiune şi nu adoptă măsurile punitive prevăzute de lege, Antony Blinken a reafirmat avertismentul diplomaţiei americane: „Toate entităţile implicate în gazoductul Nord Stream 2 sunt pasibile de sancţiuni americane şi trebuie să înceteze imediat să lucreze la gazoduct”.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri