Foto „Ai grijă, prieten drag!”. Ce i-a spus Xi lui Putin, înainte să plece de la Kremlin

Data actualizării: Data publicării:
Președintele Rusiei, Vladimir Putin îl conduce la mașină pe președintele Chinei, Xi Jinping, la Moscova, pe 21 martie 2023.
Vladimir Putin și Xi Jinping. Foto: Profimedia Images

Președintele Chinei, Xi Jinping, a încheiat vizita la Kremlin, acesta fiind condus la mașină de omologul său rus, Vladimir Putin, alături de care a cinat și în seara aceasta, la fel ca și luni.

"Acum au loc schimbări așa cum nu au mai fost în ultimii 100 de ani. Iar noi suntem cei care promovăm aceste schimbări împreună", i-a spus Xi Jinping lui Vladimir Putin, cu ajutorul interpretului, atunci când i-a strâns mâna, la plecare.

"Sunt de acord", a răspuns Putin.

"Te rog, ai grijă, dragul meu prieten", a mai spus Xi Jinping înainte să se îndrepte spre mașină.

Xi-Putin-plecare
Președintele Chinei, Xi Jinping, își ia rămas bun de la președintele rus Vladimir Putin. Foto: Profimedia Images

În timpul cinei de la Kremlin, de marți seara, președintele Putin a ridicat un pahar în cinstea lui Xi Jinping și a delegației chineze, trasmițând că bea pentru: "aprofundarea parteneriatului ruso-chinez și pentru cooperarea strategică", dar și pentru "prosperitatea popoarelor din Rusia și China".

Xi-Putin-toast
Vladimir Putin a ridicat un pahar în cinstea lui Xi Jinping și a delegației chineze. Foto: Profimedia Images

Putin a continuat să-l numească "prieten" pe Xi Jinping pe parcursul discuțiilor de astăzi, în timp ce liderul de la Beijing a lăudat "relația apropiată" construită între cele două țări pe parcursul ultimului deceniu.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri