Al șaselea oraș major din Afganistan a fost capturat de talibani, după retragerea americanilor

Data publicării:
zid distrus într-un oraș din Aybak
Locul unui atac sinucigaș din luna iulie, în Aybak, orașul din Afganistan capturat în 9 august de talibani. Foto: Profimedia Images

Talibanii au capturat a șasea capitală provincială în lupta lor pentru preluarea controlului asupra Afganistanului – forțele guvernamentale au fost eliminate din Aybak, în provincia nordică Samangan, relatează Reuters

Ocuparea acestui oraș are loc în contextul asaltului puternic al talibanilor împotriva forțelor guvernamentale după retragerea trupelor americane din această țară.

Aybak este a șasea capitală de provincie capturată de talibani, după ce, cu o zi în urmă talibanii capturaseră orașul Taloqan, în nord-estul țării.

„În acest moment, talibanii se luptă cu forțele guvernamentale pentru a captura sediul poliției și clădirea guvernatorului de provincie”, spune Ziauddin Zia, un parlamentar local din Aybak.

Insurgenții au luat controlul asupra trei capitale regionale pe parcursul weekend-ului – Zaranj, capitala provinciei sudice Nimroz, Sar-e Pol, capitala provinciei nordice cu același nume și Taloqan, în Takhar.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri