VIDEO. Alertă la Bruxelles: Două terase au fost spulberate de o camionetă, aparent intenționat. A fost reținut un suspect

Data actualizării: Data publicării:
terasa cu mese si scaune rasturnate
O camionetă a intrat în două terase de pe o stradă din centrul Bruxelles-ului Foto: Profimedia Images

Șase oameni au fost răniți la Bruxelles după ce o camionetă a intrat în două terase situate pe strada Saint-Michel, în plin centrul orașului. O cameră de supraveghere a surprins momentul în care autoturismul trece în viteză și lovește mesele și scaunele, înainte de a dispărea pe o stradă din apropiere.

ACTUALIZARE 19:20  Un suspect a fost arestat în regiunea Anvers și va fi audiat. Parchetul din Bruxelles a susținut o conferință de presă în urma evenimentelor, dar nu a dorit să ofere informații despre profilul presupusului autor al atacului. „Este prea devreme”, a declarat purtătoarea de cuvânt Willemien Baert.

Motivația suspectului nu este încă cunoscută și autoritățile merg pe mai multe piste. „Chiar dacă faptele sugerează un atac, pentru moment nu este încă sigur că ar fi vorba de intenție. Ar putea fi vorba în continuare de un accident”, a declarat Procuratura.

Suspectul nu avea cazier.

Ce povestesc martorii

„A accelerat pe stradă, scârțâind din cauciucuri. A venit direct spre noi. Dacă nu l-am fi văzut la timp, cu siguranță nu am fi supraviețuit. A trebuit să sărim pentru a ne salva viața. Am fost foarte șocați (...) Apoi a plecat cu mașina în direcția Grădina Botanică”, a declarat un martor ocular pentru televiziunea VRT.

„A fost ceva deliberat. A vrut să lovească tot ce-i ieșea în cale. A fost panică. Oamenii strigau și țipau. Am văzut că și alte persoane au fost rănite. Cei mai mulți dintre ei erau în stare de șoc. Am fost și eu în stare de șoc. A fost îngrozitor”, a adăugat el.

Și managerul uneia dintre terasele lovite a declarat pentru RTBF că actul a fost deliberat.

Știre inițială:

Poliția a pornit în căutarea șoferului inclusiv cu un elicopter, iar după aproximativ o oră, camioneta a fost găsită, dar șoferul este căutat în continuare.

Potrivit martorilor, ar fi vorba de un gest intenționat, pentru că mașina avea viteză mare, iar șoferul a mers în zig-zag. Autoritățile din capitala Belgiei nu au confirmat însă până acum că a fost un gest premeditat, în nivelul alertei teroriste a fost ridicat în regiunea Bruxelles de la 2 la 3, potrivit 7sur7.be.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri