Andrzej Duda „nu vede nicio problemă” în a trimite arme Ucrainei: „Trebuie să ne stăpânim emoțiile, altfel consecințele vor fi tragice”

Data publicării:
Andrzej-Duda-scaled
Președintele Poloniei, Andrzej Duda. Foto: Profimedia Images

După săptămâni pline de tensiuni între Kiev și Varșovia, președintele polonez Andrzej Duda spune că „nu vede nicio problemă” în reluarea livrărilor de arme către Kiev, dar asta doar după ce armata Poloniei își reface stocurile de armament, scrie Sky News.

Neînțelegerile referitoare la cereale, pachetele de ajutor și refugiați au determinat Polonia să anunțe că nu îi va mai oferi Ucrainei arme noi.

Acum, Andrzej Duda a recunoscut că afirmațiile controversate pe care le-a făcut Volodimir Zelenski la Adunarea Generală a ONU ar putea fi puse pe seama stresului la care este supus președintele ucrainean.

Mai mult, liderul polonez a vorbit despre posibilitatea de a relua furnizarea de armament către Kiev.

„Să nu uităm că Zelenski este sub o presiune enormă”, a declarat Andrzej Duda pentru publicația poloneză Super Express.

„Trimite oameni pe front, adesea la moarte”, a subliniat președintele polonez.

Vorbind despre cheltuielile pentru apărare, el a explicat că noile echipamente „trebuie să servească la a întări armata poloneză” înainte de a putea fi trimise către Ucraina.

„Nu cheltuim miliarde pentru noi că să le dăm brusc. Însă asta nu înseamnă că nu îi vom da Ucrainei armament deloc”, a punctat liderul de la Varșovia.

El a enunțat condițiile în care ar putea fi reluată furnizarea.

„Când echipamentul vechi este înlocuit cu echipament modern, nu văd o problemă în a-l trimite (pe cel vechi, n.r.) ucrainenilor”, a adăugat Duda.

„Trebuie să ne stăpânim emoțiile, deoarece haideți să ne amintim cine va beneficia cel mai mult dacă drumurile Poloniei și Ucrainei se despart. Consecințele vor fi tragice”, a mai spus președintele Poloniei, Andrzej Duda.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri