Antony Blinken se va întâlni cu Serghei Lavrov săptămâna viitoare, dacă Rusia nu invadează Ucraina

Data publicării:
Antony Blinken si Serghei Lavrov se saluta la geneva
Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, și ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, au discutat despre criza de la granițele Ucrainei. Foto: Profimedia Images

Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, se va întâlni săptămâna viitoare cu omologul său rus, Serghei Lavrov, dacă Rusia nu invadează Ucraina, potrivit Departamentului de Stat al SUA.

Antony Blinken a propus să se întâlnească cu Serghei Lavrov în Europa, săptămâna viitoare. Ruşii au răspuns propuneri de date pentru sfârşitul săptămânii viitoare, pe care le-am acceptat, cu condiţia să nu existe o invazie rusă în Ucraina, a spus purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Dacă invadează în următoarele câteva zile, aceasta va arăta clar că nu au fost niciodată serioşi în privinţa diplomaţiei, a adăugat el.

Un responsabil al Casei Albe a spis la rândul său că preşedintele american, Joe Biden, va discuta vineri după-amiază cu liderii transatlantici despre trupele militare ruse relocate la frontiera cu Ucraina şi despre eforturile de a face ca diplomaţia să prevaleze.

Potrivit programului premierului canadian, Justin Trudeau, la această reuniune la distanţă vor participa liderii Canadei, Franţei, Germaniei, Italiei, Marii Britanii, Poloniei, României, Uniunii Europene şi NATO.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri