Aproape 4 milioane de sticle de bere au fost strivite cu buldozerul și arse în Nigeria. Consumatorii de alcool riscă să fie biciuiți

Data actualizării: Data publicării:
Polițiști aruncă sticle de bere
Cei care încalcă legea islamică riscă să fie pedepsiți cu 80 de lovituri de bici. Foto: Profimedia Images

Poliția din Kano, un stat din nordul Nigeriei în care se aplică o versiune foarte strictă a legii islamice, a confiscat și distrus peste 3,8 milioane de sticle de bere, informează BBC. Poliția religioasă din regiunea majoritar musulmană și-a intensificat represiunea împotriva drogurilor și a alcoolului.

Sute de poliţişti Hisbah - poliția religioasă din Nigeria - au descărcat 3.873.163 de sticle de alcool în satul Tudun Kalebawa. Băutura fusese confiscată în ultimele luni din camioane care veneau din sudul ţării, unde populaţia este majoritar creştină, iar legea islamică nu se aplică.

Sticlele au fost apoi distruse cu buldozere, sub privirile mulţimii, din care făceau parte şi înalţi oficiali ai Hisbah şi ai guvernului local, care a scandat „Allahu Akbar” (Dumnezeu este mare).

Aproape 4 milioane de sticle de bere au fost strivite cu buldozerul și arse în Nigeria. Consumatorii de alcool riscă să fie biciuiți
După ce a strivit sticlele cu buldozerul, poliţia a incendiat resturile care au ars toată noaptea. Foto: Profimedia Images

Legea islamică interzice deținerea, vânzarea și consumul de băuturi alcoolice

În cele din urmă, poliţia religioasă a incendiat resturile şi alcoolul, care au ars toată noaptea, după cum au relatat localnicii. „Kano este un stat în care se aplică legea islamică, iar vânzarea, consumul şi deţinerea de băuturi alcoolice sunt interzise”, a declarat şeful Hisbah, Haruna Ibn Sina, în timpul ceremoniei.

În Kano, precum și în celelalte 9 state musulmane din nordul Nigeriei, vânzarea şi consumul de alcool sunt interzise, iar cei care încalcă legea riscă să fie pedepsiți cu 80 de lovituri de bici, scrie Agerpres.

În mod ironic, legea islamică („Sharia”) foarte restrictivă a fost introdusă în zonele musulmane din Nigeria odată cu reinstaurarea democrației în 1999, după ce țara a trecut prin 15 ani de dictatură militară.

Citește și: Rușii au băut anul trecut peste 2 miliarde de sticle de „tărie”

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri