Atac armat homofob într-un bar LGBT din Bratislava. Doi bărbați au fost uciși

Data publicării:
un barbat in costum și cu o bratara in culorile curcubeului aprinde o lumânare
Atac armat homofob într-un bar LGBT din Bratislava. Foto: Profimedia Images

Doi bărbați au murit împușcați, joi, în timp ce se aflau într-un bar LGBT din Bratislava, a anunțat poliția slovacă. Potrivit presei locale, este vorba despre un atac armat homofob. Suspectul, un tânăr de 19 ani, a fost găsit mort, scrie BBC.

O a treia persoană a fost rănită în atacul de miercuri seară, de lângă barul Teplaren din capitala Slovaciei, aproape de centrul orașului.

Suspectul, un tănâr în vârstă de 19 ani, a fost găsit mort, a declarat poliția.

Autorităţile nu au făcut publice informații despre motivul atacului, însă presa locală a raportat că băiatul avea postări împotriva comunităţii LGBT și a evreilor pe Twitter.

Tânărul a fost identificat și în presa slovacă ca fiind fiul unui fost candidat pentru un partid politic de extremă dreapta.

Premierul Eduard Heger a condamnat atacul, declarând că „orice formă de extremism este inacceptabilă”. Între timp, președintele Zuzana Caputova le-a cerut politicienilor din țară să înceteze răspândirea urii.

Aparenta crimă motivată de ură a stârnit apeluri reînnoite pentru încetarea homofobiei în Slovacia, o țară relativ conservatoare a UE, în care căsătoriile între persoane de același sex nu sunt permise.

Organizațiile LGBT din Slovacia și-au exprimat șocul față de atacul rar cu armă, câţiva oameni venind la locul incidentului ca să depună flori şi candele, în memoria victimelor.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri