Avion de luptă rusesc Su-24, zbor razant deasupra unui distrugător american în Marea Neagră VIDEO

Data publicării:
Distrugătorul american USS Donald Cook participă la exerciții navale alaturi de mai multe nave ale marinei americane
Distrugătorul american USS Donald Cook participă la exerciții în Marea Neagră. Foto: Facebook / USS Donald Cook DDG 75

Un avion de luptă rusesc Su-24 a fost filmat duminică zburând la joasă altitudine și la foarte mică distanță de distrugătorul american USS Donald Cook, care participă alături de alte nave la exerciții în Marea Neagră, scrie Agerpres, preluând Stars and Stripers.

Un bombardier Su-24 a trecut razant pe lângă distrugătorul american, la o înălţimea foarte mică, în timp ce se afla în apele internaţionale, a indicat Flota a 6-a a SUA într-un comunicat.

US Navy a explicat că operează în Marea Neagră pentru a le da încredere aliaţilor din regiune şi „a asigura securitatea şi stabilitatea” în zonă. USS Donald Cook operează alături de distrugătorul USS Porter şi nava de alimentare USNS Laramie.

Marina americană nu a contestat deocamdată public survolul de duminică al avionului Su-24 în imediata apropiere a distrugătorului său, dar a postat pe contul său de Twitter o înregistrare video care surprinde zborul avionului rusesc.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Șicanări deasupra Mării Negre

Alimentarea pe mare este fundamentală pentru marină, iar a face aceasta în Marea Neagră reprezintă un „nou model operaţional în noul an”, a declarat comandantul de pe USS Donald Cook, Matt Curnen.

„A lua combustibil pe mare este mijlocul cel mai concret pentru noi de a susţine operaţiuni independente”, a adăugat el.

Un avion P-8A al forţelor navale americane participă de asemenea la exerciţiile actuale împreună cu cele trei nave, iar prezenţa maritimă americană în Marea Neagră poate însemna o atenţie sporită din partea forţelor ruse, care urmăresc de fiecare dată mişcările navelor US Navy atunci când intră în apele Mării Negre.

În august, manevrele unui bombardier american B-52 deasupra Mării Negre au fost pereclitate de două avioane de vânătoare ruseşti care au zburat într-o „manieră nesigură şi neprofesionistă”, apropiindu-se la o distanţă de numai 30 de metri, a declarat atunci armata americană.

În lunile aprilie şi mai, SUA au acuzat Rusia de mai multe interceptări efectuate într-o „manieră nesigură” de avioane de vânătoare ruseşti care s-au apropiat până la 10 metri de un avion de recunoaştere Poseidon P-8A în estul Mediteranei.

Rusia a contestat de asemenea de mai mai multe ori operaţiunile SUA în apropierea graniţelor sale, conform publicaţiei citate.

Sosirea a trei nave americane în Marea Neagră ar putea semnala că forţele navale americane intenţionează să-şi consolideze prezenţa aici anul acesta, comentează publicaţia citată.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cât a ajuns să coste să-ți construiești o casă de 50 mp: Prețurile la materiale de construcție, dar și...
Digi FM
O româncă stabilită de 12 ani în Spania a crezut că este curtată de Brad Pitt: „Se juca foarte mult cu...
Pro FM
Declarația surprinzătoare a lui Randi: "Nu am iubit niciodată. Nu e greu să trăiesc așa". Religia și...
Film Now
Leonardo DiCaprio și Vittoria Ceretti și-au dus relația la un alt nivel. Modelul în vârstă de 25 de ani și-a...
Adevarul
„Lâna de aur", cel mai scump material textil natural din lume. Firul de Vicuña se vinde la gram, la fel ca...
Newsweek
VIDEO Franța face o muniție specială pentru avioanele F-16 din Ucraina. Ce bombe îi lovesc pe ruși?
Digi FM
Carne de pui îngălbenită artificial pentru a părea mai bună. “Unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire...
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Momentul când o pisică reușește să evadeze dintr-o cușcă a devenit viral: „E ca un spion. Nimic nu o poate...
Film Now
Keanu Reeves și iubita lui, Alexandra Grant, fotografiați când se sărută. Starul din „Matrix” pare să-și fi...