Ayatollahul Ali Khamenei: Caricaturile din Charlie Hebdo sunt ''un păcat impardonabil''

Data actualizării: Data publicării:
Ayatollahul Ali Khamenei: Caricaturile din Charlie Hebdo sunt ''un păcat impardonabil''
Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei. Foto: Profimedia Images

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat marţi că publicarea caricaturilor cu profetul Mahomed în revista franceză de satiră Charlie Hebdo este un ''păcat impardonabil'' şi o dovadă a urii lumii occidentale faţă de islam, informează EFE.

''Păcatul impardonabil al unei reviste franceze, care a insultat sfântul chip al profetului, a dovedit o dată în plus ura şi ostilitatea instituţiilor politice şi culturale din lumea occidentală împotriva islamului şi a comunităţii musulmane'', a susţinut ayatollahul Khamenei într-un mesaj publicat pe pagina sa oficială de internet, scrie Agerpres.

Liderul suprem al Iranului a criticat folosirea de către unii politicieni francezi a ''scuzei libertăţii de exprimare pentru a nu condamna această uriaşă crimă (care) este complet greşită şi demagogică''. În opinia sa, ''profundele politici antiislamice ale sioniştilor şi ale guvernelor arogante sunt cauza unor demersuri atât de ostile''.

''Acest demers în acest moment ar putea fi şi o metodă de a distrage atenţia naţiunilor şi guvernelor din Asia de Vest de la sinistrele comploturi ale Statelor Unite şi ale regimului sionist (Israelul) împotriva regiunii'', a adăugat el.

Din acest motiv, ayatollahul Khamenei a concluzionat că ''naţiunile musulmane, mai ales cele din Asia de Vest, trebuie să rămână vigilente la problemele acestei regiuni sensibile şi să nu uite niciodată ostilitatea politicienilor şi liderilor occidentali faţă de islam''.

Charlie Hebdo a republicat săptămâna trecută mai multe caricaturi cu profetul Mohamed cu prilejul începerii procesului împotriva jihadiştilor care au atacat sediul redacţiei în 2015, ucigând 12 angajaţi.

În trecut, Iranul a adoptat o postură extrem de dură faţă de tot ceea ce consideră a fi ofense aduse islamului. Ayatollahul Ruhollah Khomeini, liderul Revoluţiei Islamice, a emis o fatwa în 1989 împotriva lui Salman Rushdie pentru romanul ''Versetele satanice'', prin care le cerea tuturor bunilor musulmani să-l ucidă pe scriitorul anglo-indian.

Citiți și:

Responsabil musulman din Franţa: Charlie Hebdo trebuie să continue să recurgă la arta sa

Redactare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri