BBC a boicotat ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale din Qatar 2022. „Dar de ce sunt acolo? Asta e ipocrizie”

Data actualizării: Data publicării:
Ceremonia de deschidere a Campionatului Mondial de fotbal 2022 din Qatar
Ceremonia de deschidere a Campionatului Mondial de fotbal 2022 din Qatar. Foto: Profimedia

Fanii fotbalului din Marea Britanie, dornici să urmărească ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale din Qatar, nu au putut urmării evenimentul pentru că postul național de televiziune britanic BBC ales să nu difuzeze, în semn de protest, prima parte a acestuia.

Cel mai mare turneu de fotbal din lume s-a deschis cu o ceremonie fastuoasă pe stadionul Al Bayt din Doha, în care actorul american Morgan Freeman a susținut un monolog emoționant, iar artistul Jung Kook din trupa de băieți BTS din Coreea de Sud a susținut spectacol muzical live.

Cu toate acestea, telespectatorii din Marea Britanie au ratat o mare parte din spectacol, deoarece BBC a întârziat să difuzeze emisiunea cu 20 de minute, potrivit Daily Mail

Prima parte a ceremoniei de deschidere a fost ratată deoarece BBC One a optat să nu întrerupă acoperirea meciului feminin din Super League dintre Chelsea și Tottenham Hotspur.

Odată ce jocul s-a încheiat și a trecut la transmisiunea echipei sale de la Doha, BBC a refuzat să arate restul ceremoniei de deschidere la TV, difuzând în schimb un raport pre-ambalat despre situația îndoielnică a Qatarului în domeniul drepturilor omului și controversele din jurul turneului.

Decizia i-a înfuriat pe fanii care au apelat la rețelele de socializare pentru a-și exprima dezgustul, mulți subliniind ceea ce au considerat ipocrizie din partea BBC de a menține drepturile de difuzare ale turneului și, în același timp, au restrâns audiența acestuia.

Citește și: Începe „Cupa Mondială a Rușinii”. Cum a ajuns Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar să numere acuzații de crimă, sclavie și corupție

Fanii nemulțumiți

„Așadar, BBC nu afișează întreaga ceremonie de deschidere pentru că nu sunt de acord cu situația din Qatar în domeniul drepturilor omului. Am înțeles, dar de ce sunt acolo atunci? Asta e ipocrizie” a scris un comentator pe twitter.

Un altul a precizat: „BBC, unde este ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale? Vă plătesc licență tv, băieți. Dacă nu ați vrut să-l arăți, ar fi trebuit să-l dați celor de la ITV”.

Pentru a viziona ceremonia de deschidere, spectatorii au trebuit să se adapteze la canalul BBC Sport prin iPlayer.

„Qatar are o întreagă ceremonie de deschidere în desfășurare chiar acum în sprijinul celui mai mare turneu de fotbal din lume. Faptul că BBC nu a arătat ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale pe canalele lor este lipsit de respect”, a spus un alt utilizator de pe internet.

Citește și: Preşedintele FIFA apără Qatarul și respinge „lecţiile de morală” ale Occidentului. „Astăzi mă simt arab, gay, muncitor migrant”

Un jurnalist american a scris că amintit că deși BBC nu a difuzat ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale din Qatars, în semn de protest, în urmă cu doar 9 luni a difuzat ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă din China, o țară acuzată literalmente de comiterea unui genocid.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Fostul fotbalist englez, Gary Lineker, a susținut că nu este „adevărat” că BBC a ales să nu difuzeze ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale pe fondul strigătelor de „lipsă de respect”. „Acesta a fost difuzat în întregime pe BBC iPlayer și pe BBC Sport”, a spus Lineker, citat de Mirror.

De asemenea, un purtător de cuvânt al BBC a declarat: „Prezentarea și acoperirea completă a Cupei Mondiale au fost disponibile pe BBC, inclusiv ceremonia de deschidere pe iPlayer”. Acesta a mai spus că BBC a avut responsabilitatea de a difuza meciul de deschidere al turneului, în care echipa națională a Qatarului a pierdut în fața Ecuadorului cu 0 la 2.

BBC va transmite meciul de luni al Anglei împotriva Iranului, urmând ca canalul de televiziune ITV să preia apoi dreptul de difuzare pentru următoarele patru meciuri ale turneului. BBC și ITV vor transmite și finala de duminică, 18 decembrie.

Citește și: "Money, money". Doi suporteri s-au certat la partida de deschidere de la CM 2022 după o aluzie la presupusa mită oferită Ecuadorului

Editor : M.D.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri