Biden: Vom răspunde dacă Putin folosește arme chimice în Ucraina

Data publicării:
joe biden nato
NATO va reacţiona în cazul în care Rusia va utiliza arme chimice în timpul invaziei sale în Ucraina, a dat asigurări Joe Biden. Foto: Profimedia Images

NATO va reacţiona în cazul în care Rusia va utiliza arme chimice în timpul invaziei sale în Ucraina, a dat asigurări joi preşedintele american Joe Biden, după ce a participat, la Bruxelles, la un summit extraordinar al NATO şi la un summit al G7.

„Vom răspunde dacă el utilizează (arme chimice). Natura răspunsului va depinde de natura utilizării'', a spus Biden într-o conferinţă de presă la sediul NATO de la Bruxelles.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat joi că Alianţa Nord-Atlantică va furniza Ucrainei echipamente de protecţie împotriva ameninţărilor chimice, biologice şi nucleare şi îşi va proteja şi forţele desfăşurate pe flancul estic împotriva acestor ameninţări.

Aliaţii sunt „preocupaţi” de posibilitatea utilizării unor astfel de arme în Ucraina după invazia rusă şi „au convenit să furnizeze echipamente pentru a ajuta Ucraina să se protejeze împotriva ameninţărilor chimice, biologice, radiologice şi nucleare”, a explicat Stoltenberg la finalul unui summit extraordinar al liderilor Alianţei. El a reafirmat că Rusia ar putea încerca să creeze un pretext pentru utilizarea de arme chimice în Ucraina, acuzând SUA şi pe aliaţii lor că pregătesc un astfel de atac.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri