Bolsonaro s-a supărat din nou pe DiCaprio și i-a spus „să-și țină gura și să nu mai vorbească prostii”

Data publicării:
Leonardo DiCaprio priveste in sus cu spatele la un fond albastru
Leonardo DiCaprio Foto: Getty Images

Președintele brazilian Jair Bolsonaro l-a atacat pe Leonardo DiCaprio, spunând că ar fi mai bine ca actorul să „țină gura”. Reacția vine după ce DiCaprio a vorbit despre importanța ecologică a Amazonului. Pădurea tropicală a suferit defrișări severe de când Bolsonaro a devenit președinte, relatează CNN.

Bolsonaro a făcut această declarație în fața unui grup de susținători adunați în fața Palatului Alvorada, reședința oficială a președinției braziliene.

DiCaprio trebuie să știe că însuși președintele Organizației Mondiale a Comerțului a fost cel care a spus că fără agrobusinessul brazilian, lumea ar face foamea”, a spus Bolsonaro.

Așa că DiCaprio ar fi bine să-și țină gura în loc să vorbească prostii”, a continuat el.

Reacția lui Bolsonaro a venit după o serie de postări pe Twitter ale lui DiCaprio, un activist pentru mediu și climă, în care i-a îndemnat pe tinerii brazilieni să se înregistreze pentru a vota la alegerile din octombrie.

„Brazilia găzduiește Amazonul și alte ecosisteme critice pentru schimbările climatice”, a scris el săptămâna trecută. „Ceea ce se întâmplă acolo contează pentru noi toți, iar votul tinerilor este cheia pentru a face schimbarea pentru o planetă sănătoasă”, a continuat el.

Actorul i-a încurajat pe tineri să caute mai multe informații despre înregistrare pe site-ul Olha o Barulhinho, care oferă instrucțiuni pas cu pas despre cum să se înscrie la vot.

Săptămâna trecută, Bolsonaro l-a ironizat pe DiCaprio pentru aceste îndemnuri.

Mulţumesc pentru sprijin, Leo! Este foarte important ca toţi brazilienii să voteze la următoarele alegeri. Poporul nostru va decide dacă vrea să ne menţinem suveranitatea asupra Amazoniei sau preferă să fie condus de hoţi care servesc interese externe”, a scris Bolsonaro pe Twitter.

Leonardo DiCaprio l-a mai criticat deschis pe preşedintele brazilian şi în trecut, în special pentru modul în care a gestionat incendiile din pădurea amazoniană de la preluarea funcţiei în 2019.

El s-a alăturat chiar iniţiativelor diverselor ONG-uri care cer ca orice investiţie din Brazilia să depindă de angajamentele ferme în favoarea conservării Amazoniei. Cererile au fost respinse de Bolsonaro, care le consideră o ingerinţă în suveranitatea Braziliei.

De la venirea la putere a preşedintelui de extremă-dreapta, defrişările medii anuale din Amazonia braziliană au crescut cu peste 75% comparativ cu deceniul precedent.

Guvernul lui Bolsonaro este acuzat în special că favorizează impunitatea căutătorilor de aur, agricultorilor sau traficanţilor de lemn care practică defrişările ilegale, prin reducerea bugetelor organelor de control privind mediul.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri