Boris Johnson s-a propus pentru funcția de secretar general al NATO. ”Este o idee grozavă”

Data actualizării: Data publicării:
Boris Johnson candidat NATO
Fostul prim ministru britanic a declarat că ”se consideră candidat” pentru funcția de secretar general NATO. Foto: Profimedia Images

Fostul premier al Marii Britanii, Boris Johnson, a anunțat în fața jurnaliștilor ucraineni că va candida pentru funcția de secretar general al Alianței Nord-Atlantice, a raportat Ukrainska Pravda. ”De data aceasta, cred că voi fi norocos", a spus Johnson.

Jurnaliştii ucraineni l-au întrebat pe fostul premier britanic dacă intenţionează să se îndrepte spre NATO, iar Johnosn a declarat că lucrează în această direcţie.

„Să mă îndrept spre NATO? Este o idee grozavă. Știi, este o idee foarte bună. Vreau să subliniez, dragi prieteni, că am această idee și să nu uite nimeni că există un candidat [la Secretar General al NATO ] pe linie. De data aceasta, cred că voi fi norocos", a spus Johnson, scrie Ukrainska Pravda.

El a amintit că fostul prim-ministru italian Mario Draghi a sugerat ca un reprezentant al Uniunii Europene să fie numit în funcția de secretar general al NATO.

"Sunt total în dezacord cu el. Cred că mai sunt și alți candidați în afara Uniunii Europene. Nu trebuie să fie UE. Cu siguranță mă consider candidat. Este o poziție bună și importantă", a adăugat fostul premier britanic. .

Johnson a subliniat că NATO este „mai puternică ca niciodată” și i se va alătura în curând noi membri Suedia și Finlanda.

"Și vedem destul de clar că aderarea Ucrainei este o perspectivă. Trebuie să se întâmple, este evident.", a mai spus Johnson.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri