Boris Johnson și-a cerut scuze reginei Elisabeta pentru organizarea unor petreceri cu o seară înainte de funeraliile prințului Philip

Data actualizării: Data publicării:
boris johnson bea o bere intr-un pub
Boris Johnson mai e acuzat că a participat o altă petrecere în perioada lockdow-ului. Foto: Profimedia Images

Premierul britanic Boris Johnson și-a cerut scuze reginei Elisabeta a Marii Britanii pentru organizarea a două petreceri, la reședința sa din 10 Downing Street, chiar în noaptea de dinaintea funeraliilor prințului Philip, soțul reginei, informează BBC.

Petrecerile, semnalate în premieră în presa britanică de publicația The Telegraph, au avut loc pe 16 aprilie 2021 și au durat până noaptea târziu. Funeraliile prințului Philip au avut loc pe 17 aprilie 2021.

„Este profund regretabil că s-a întâmplat într-o perioadă de doliu național”, a declarat purtătorul de cuvânt al premierului britanic.

Boris Johnson nu a participat la niciuna dintre cele două petreceri dar, în schimb a recunoscut că a participat la o altă petrecere „stropită cu alcool” organizată în luna mai 2021, în perioada de lockdown. Johnson și-a cerut scuze, în timp ce opoziția, dar și colegii săi din partid i-au cerut demisia.

Circa 40 de angajați s-au strâns atunci în grădina reședinței din Downing Street 10, inclusiv Boris Johnson și soția lui, Carrie. În acea perioadă a pandemiei, era interzisă orice interacțiune în aer liber a mai mult de două persoane provenite din gospodării diferite.

Johnson a declarat că înțelege „furia” publică, după ce s-a aflat despre petrecerea în care a sfidat, alături de membrii din staff-ul său, restricțiile anti-COVID impuse în Marea Britanie. În schimb, regina Elisabeta a stat singură la funeraliile soțului ei, pentru a respecta regulile impuse de pandemie.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri