Campionul olimpic Evgheni Plușenko: Dacă vine ordinul de mobilizare, nu am de gând să fug. O să fac antrenamentul cu plăcere

Data publicării:
Evgheni Plușenko, lângă un stand de tricouri cu Vladimir Putin.
Evgheni Plușenko, lângă un stand de tricouri cu Vladimir Putin. Foto: Profimedia

Dublul campion olimpic Evgheni Plușenko, cunoscut pentru opiniile sale pro-Kremlin, spune că nu va fugi de mobilizarea anunțată de președintele rus Vladimir Putin. El i-a criticat pe cei care au plecat din țară pentru a nu fi duși la luptă în Ucraina, potrivit publicației Sport Express.

„Sunt vremuri grele acum. Iar dacă vine ordinul de mobilizare, asta nu înseamnă că vei fi trimis pe front. Poate că ar fi corect dacă toată lumea, inclusiv eu, ar merge și s-ar pregăti pentru o posibilă situație viitoare”, a spus el.

„Nu văd motiv de panică, să fug și să mă ascund. Din păcate, mulți au plecat. Nu salut acest lucru! Voi vorbi pentru mine: acum sunt acasă, la Novogorsk. Și dacă vine mobilizarea, nu am de gând să fug. O să fac antrenamentul cu plăcere. Trebuie să ne protejăm copiii și viitorul. Aceasta este poziția mea. Mi-ar plăcea să audă toată lumea”, a adăugat Plușenko.

Vladimir Putin a anunțat în 21 septembrie mobilizare parțială în Rusia. Cel puțin 300.000 de oameni ar urma să fie recrutați. Anunțul a stârnit proteste masive și un exod al bărbaților apți de luptă. Se estimează că 200.000 de oameni au plecat din Rusia în prima săptămână după anunțul mobilizării.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri