Cauza teribilului accident în care 10 oameni care se întorceau de la nuntă au murit. Ce au aflat anchetatorii despre șoferul de autocar

Data actualizării: Data publicării:
locul accidentului din australia
Cel puțin 10 oameni au murit și 25 au fost răniți după un accident de autocar în Australia. FOTO: Profimedia Images

Șoferul autocarului care s-a răsturnat provocând cel mai grav accident din Australia din ultimii 30 de ani conducea cu viteză mult prea mare în condiții de ceață, a comunicat poliția, scrie BBC.

Bărbatul în vârstă de 58 de ani a fost acuzat de conducere periculoasă și neglijență, el fiind reținut luni, dar eliberat câteva ore mai târziu.

Șoferul autocarului, Brett Andrew Button, este un localnic din Hunter Valley.

Din primele informații, șoferul conducea „într-o manieră neadaptată la condițiile de trafic”, a declarat marți reporterilor șeful poliției rutiere din New South Wales. „A pierdut controlul volanului ... viteza a fost prea mare pentru ca el să mai poată controla autocarul în acel sens giratoriu”, a adăugat comisarul David Waddell.

Este „un om care suferă”, a declarat magistratul Robyn Richardson, care a admis cererea de cauțiune. În timpul audierii de la tribunalul local Cessnock, magistratul Robyn Richardson a subliniat că, în ciuda acuzațiilor atât de puternice, „cațiunea nu ar trebui refuzată ca pedeapsă”. 

Judecătorii de la Tribunalul din Cessnock au stabilit că în ultimii 30 de ani, Button mai avea șapte abateri rutiere, dar nu avea antecedente penale, scrie BBC.

Unii supraviețuitori au declarat că șoferul conducea nesigur și le-a cerut să își pună centurile de siguranță cu câteva momente înainte să intre în sensul giratoriu și să răstoarne autocarul.

La locul accidentului, criminaliștii continuă cercetarea la fața locului.

Paisprezece persoane rănite în accident sunt în spital, dintre care două în stare critică, a spus poliția.

Numele celor zece victime nu a fost comunicat oficial, dar poliția a transmis că este vorba despre persoane cu vârste între 20 și 60 de ani. Ministrul sănătății a menționat doar că printre victime sunt medicul Rebecca Mullen și Kane Symons, un sportiv la un club de surf, „un atlet uimitor... un tip grozav și un bun coleg”.

Întreaga comunitate este în stare de șoc. Familiile răniților sunt alături de ei în spitalele din Newcastle și Sydney, în timp ce rudele victimelor se pregătesc de înmormântare.

În Singleton și în orașul din apropiere, Cessnock, au venit medici psihologi pentru a acorda suport emoțional celor afectați de tragedie, iar pentru familiile victimelor s-au organizat acțiuni de strângere de fonduri.

Prim-ministrul Anthony Albanese a declarat marți că „tragedia îngrozitoare” a zguduit țara, în special pentru că oamenii „asociază nunta cu dragostea și... sărbătoarea”.

Cel puțin 10 oameni au murit și 25 au fost răniți după un accident de autocar în Australia. Autocarul care se întorcea, aproape de miezul nopții, de la o nuntă la o podgorie din regiunea viticolă Hunter, la nord de Sydney, s-a răsturnat într-un sens giratoriu, după un viraj.

Acesta este al șaptelea cel mai grav accident rutier din istoria Australiei și cel mai grav din ultimii 30 de ani, scrie presa locală. 

Accidentul a avut loc după nunta lui Mitchell Gaffney și Maddy Edsell, care se mutaseră din Melbourne în regiune cu câțiva ani în urmă. Ceremonia a avut loc la o cramă din regiunea viticolă Hunter. Mitchell Gaffney și Maddy Edsell sunt vedete ale echipelor masculine și, respectiv, feminine de fotbal australian Singleton Roosters. Anterior, Mitchell Gaffney a jucat și pentru clubul de cricket Warrandyte, în nord-estul Melbourne. La nuntă au participat și opt jucători ai clubului, cinci dintre ei fiind cu partenerii. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri