"Ce este groapa aceasta în grădina mea?"/"Este mormântul tău". O bătrână din zona Kiev a văzut îngrozită cum rușii îi pregăteau moartea

Data actualizării: Data publicării:
groapa comuna in bucha
"Ce este această groapă în grădina mea?"/"Este mormântul tău". O bătrână din zona Kiev a văzut îngrozită cum rușii îi pregăteau moartea. FOTO: Profimedia Images

O femeie care locuiește într-o localitate mică din zona Kiev a povestit momentele groaznice în care a fost la un pas de moarte, atunci când rușii au ocupat localitatea. Ea i-a găsit pe soldații ruși săpând o groapă în grădina ei. "Acesta este mormântul tău", i-au spus ei cu cruzime.

Înainte de război, Tetiana Oleksiienko obișnuia să petreacă timpul în grădină. Acum, din merii, cireșii și caișii pe care îi îngrijea cu drag nu a rămas nimic. Toți au fost smulși din pământ de soldații ruși care au săpat în locul lor un șanț pentru a-i deveni mormânt.

Tetiana Oleksiienko are 69 de ani. Când rușii au invadat acum o lună Andrivka, satul în care ea locuiește, s-a ascuns în pivnița unui vecin cu fiica și nepoții ei.

La un moment a vrut să se întoarcă acasă pentru a lua câteva fructe și a găsit soldați ruși în curte, relatează ukrainetoday.org, care citează un articol The Telegraph.

"Au început să sape cu lopeți și apoi au adus un tractor", a povestit femeia pentru The Telegraph, izbucnind în lacrimi.

"I-am întrebat: <Ce este această groapă în grădina mea?>. Și soldații mi-au răspus: <Acesta este mormântul tău>."

Soldații i-au spus că primiseră ordin să sape mormântul, care avea o adâncime de aproximativ 7 metri adâncime.

"Nu au reușit să o termine, deoarece ucrainenii au preluat controlul", a spus ea, ușurată.

Oficialii occidentali au declarat joi că forțele ruse s-au retras complet din zona Kiev, fiind împinse de rezistența acerbă a ucrainenilor. Doar retragerea în grabă a soldaților i-a oprit să ascundă dovezi ale crimelor de război.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri