Ce se întâmplă dacă starea de sănătate a lui Trump se înrăutățește din cauza COVID-19. Cine preia atribuțiile sale

Data actualizării: Data publicării:
donald trump presedintele sua se intoarce la casa alba
Președintele SUA, Donald Trump. Foto: Profimedia Images

Președintele SUA, Donald Trump și soția sa, Melania Trump, sunt infectați cu coronavirus. Cei doi sunt în izolare iar starea lor de sănătate este „bună”, a precizat medicul personal al președintelui, fără a detalia dacă au simptomele noului coronavirus. Însă, ținând cont că președintele SUA este încadrat în grupa de risc a pacienților infectați cu Sars-Cov-2, apare întrebarea „Ce se întâmplă dacă Trump nu mai poate să își exercite funcția?”.

Medicul președintelui a spus că acesta este „bine”, dar nu a făcut nicio precizare dacă are simptome specifice virusului. Sean P. Conley a adăugat că Donald Trump va rămâne izolat la Casa Albă și că își va îndeplini sarcinile „fără întrerupere”.

Trump este însă în grupa de risc, iar experiții susțin, potrivit studiilor publicate până acum, că riscul lui Trump de a fi internat din cauza Covid-19 și chiar de a dezvolta o pneumonie severă este ridicat. Doctorii avertizează că simptomele ușoare la debut nu sunt un indicator că cineva ar evita o boală mai severă. 

Cine preia atribuțiile președintelui, dacă starea de sănătate a lui Trump se înrăutățește

Dacă Donlad Trump se îmbolnăvește grav, el poate transfera temporar puterea vicepreședintelui în temeiul celui de-al 25-lea amendament al constituției SUA și își poate revendica autoritatea atunci când se consideră apt să își îndeplinească atribuțiile. 

Dacă atât Trump, cât și Mike Pence sunt incapacitați, liderul democrat al Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, ar fi următorul în linia succesiunii.

Donald Trump s-a întâlnit recent și cu Mike Pence, însă, până la această oră, vicepreședintele SUA nu a făcut niciun anunț în legătură cu starea sa de sănătate.

Președintele este testat în mod regulat pentru virus, la fel ca și cei care lucrează la Casa Albă și cei care se întâlnesc cu el, inclusiv membrii corpului de presă de la Casa Albă.

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, infectat și el cu coronavirus, a dezvoltat o formă mai gravă de COVID-19. Johnson a fost internat în luna aprilie la Terapie Intensivă, la 10 zile de la testul pozitiv COVID-19. Premierul britanic, în vârstă de 55 de ani, a fost internat acuzând febră şi tuse persistente, a primit oxigen, însă nu a fost conectat la un aparat de ventilaţie.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri