Cea mai sângeroasă zi din Myanmar, 114 protestatari au fost executați fără milă. "Ne omoară ca pe păsări, chiar și în casele noastre"

Data publicării:
protestatar impuscat transportat cu o targa improvizata
Un protestatar rănit prin împușcare este transportat cu o targă improvizată. Duminică, forțele de ordine din Myanmar au ripostat violent încercând să înăbușe manifestațiile care cer reinstaurarea democrației Foto: Profimedia

Cel puțin 114 protestatari din Myanmar, care se opun dictaturii militare, au fost executați fără milă de militarii care au ordin să reprime orice mișcare de contestatare a noului regim impus de armată. „Ne omoară ca pe păsări, chiar și în casele noastre”, spun martorii reprimării.

VIDEO: Imagini cu puternic impact emoțional

De altfel, imaginile arată forțele de securitate cum pătrund cu forța în orice imobil în care consideră că există protestatari.

Națiunile Unite și Statele Unite s-au declarat șocate de execuțiile comise de forțele de securitate.

Statele Unite, Uniunea Europeană şi Marea Britanie au condamnat "crimele" comise de armată în această ţară care traversează o gravă criză de când şefa guvernului civil, Aung San Suu Kyi, a fost înlăturată de la putere.

În timp ce ONU a evocat rapoarte despre "zeci de morţi, printre care copii, și sute de răniţi", secretarul general al organizaţiei, Antonio Guterres, a condamnat în cei mai puternici termeni acest masacru.

Citește și:

O fetiță de 7 ani a fost împușcată mortal de forțele de ordine din Myanmar. Bilanțul victimelor a ajuns la 261

Secretarul de stat american, Antony Blinken, s-a declarat îngrozit de teroarea instaurată de armată. Omologul său britanic, Dominic Raab, a afirmat că junta a atins un nou prag în represiune.

Această brutalitate a dus deja la o serie de condamnări şi sancţiuni internaţionale care afectează bunurile multor influenţi ofiţeri, printre care liderul lor, dar presiunea diplomatică a avut până acum un impact redus.

Citește și:

O tânără de 19 ani a fost împușcată în cap în timpul protestelor din Myanmar. Poliția a folosit tunuri de apă și gloanțe

Ziua sângeroasă de sâmbătă a ridicat la 420 numărul persoanelor ucise în violenţele de după lovitura de stat.

 

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri