Cel puțin 17 oameni au murit după prăbușirea unui pod în construcție în nord-estul Indiei

Data actualizării: Data publicării:
pod prăbușit în India
Foto: Captură Twitter

Cel puțin 17 muncitori au murit în India, miercuri, după ce un pod în construcție s-a prăbușit în nord-estul țării, cel mai recent dezastru de infrastructură dintr-o serie care a produs numeroase victime până acum, relatează CNN.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Prăbușirea podului din orășelul Sairang, în statul Mizoram, a provocat moartea a 17 persoane și rănirea altora, conform oficialului indian care se ocupă de regiune. Imaginile și clipurile publicate pe Twitter arată un nor gros de praf și fum ridicându-se în aer dinspre podul prăbușit.

„Sunt profund întristat și afectat de această tragedie. Transmit condoleanțele cele mai sincere familiilor îndurerate și le doresc o recuperare rapidă celor răniți”, a transmis oficialul pe rețeaua socială.

Premierul Narendra Modi, aflat la summit-ul BRICS din Africa de Sud, a transmis și el condoleanțe familiilor muncitorilor uciși.

„Sunt îndurerat de incidentul legat de podul din Mizoram”, a scris Modi pe Twitter, oferind o sumă de aproape 2.500 de dolari familiilor cu morți și 600 muncitorilor răniți.

Mizoram este o regiune muntoasă și deluroasă din apropierea graniței cu Bangladeș și Myanmar, iar localitățile sale sunt dependente de o rețea de drumuri nepavate și cu o singură bandă și de poduri.

Prăbușirea podului nu este prima din ultimele luni, în condițiile în care țara își schimbă cu viteză infrastructura și cheltuie milioane de dolari pentru a-și îmbunătăți rețeaua de transport.

În iunie, un pod de beton cu patru benzi care se construia peste fluviul Gange s-a prăbușit pentru a doua oară într-un an, fapt ce a ridicat semne de întrebare cu privire la calitatea construcției.

În octombrie trecut, un pod recent reparat s-a prăbușit în Morbi, Gujarat, provocând moartea a 135 de oameni.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri