Video Cel puţin 7 morţi şi zece răniţi într-un atac armat la o sinagogă din Ierusalim. Atacatorul a fost ucis

Data actualizării: Data publicării:
Maşină de poliţie în Ierusalim.
Atacatorul a fost ucis de forţele de securitate. Foto: Profimedia Images

Cel puţin şapte oameni au fost ucişi şi alţi zece răniţi după ce o persoană a deschis focul în apropierea unei sinagogi din Ierusalim, scrie Jerusalem Post.

Atacatorul a fost ucis la rândul lui de forţele de securitate în timp ce încerca să fugă.

În filmările postate de amatori pe reţelele de socializare se pot auzi forcuri de armă în cartierul Neve Yaakov, unde a avut loc atacul.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Din primele mărturii se pare că atacatorul a deschis focul asupra credincioșilor care ieșeau de la rugăciunea de seară.

Unul dintre martori a spus că poliția nu a venit decât după 20 de minute de atacatorul a deschis focul. Acesta a fost ucis atunci când încerca să fugă cu mașina.

"Am văzut o femeie şi patru bărbaţi întinşi pe jos. Aveau urme de gloanţe şi nu mai aveau niciun semn vital, am pronunţat decesul pe loc", a povestit Fadi Dekidek, unul dintre paramedicii care a intervenit.

"Suntem antrenaţi pentru asta. Din păcate ne confruntăm des cu atacuri teroriste. Nu avem ce să facem. Decât să ne comportăm cu profesionalism, pentru că aşa salvăm vieţi", a adăugat paramedicul. 

Răniţii au fost duşi la un spital din Ierusalim. Între timp, forţele se securitate continuă să patruleze zona pentru a stabili dacă mai sunt şi alţi atacatori.

Atacul a avut loc chiar în Ziua Internațională de Comemorare a Holocaustului.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri