Charles Michel îl „trolează” pe Putin şi-l felicită sarcastic „pentru victoria sa zdrobitoare în alegerile” care abia au început

Data actualizării: Data publicării:
Președintele Consiliului European, Charles Michel.
Președintele Consiliului European, Charles Michel. Foto: Profimedia Images

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, îl felicită vineri în mod ironic pe Vladimir Putin „pentru victoria sa zdrobitoare în alegeri”, în contextul în care scrutinul a început astăzi și se va desfășura până duminică. „Fără opoziţie. Fără libertate, Fără alternativă”, denunță acesta într-o postare pe platforma X.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Doresc să îl felicit pe Vladimir Putin pentru victoria zdrobitoare în alegerile care încep astăzi. Nu există opoziție. Fără libertate. Fără alternativă”, a scris Charles Michel pe platforma X. 

În alegerile din Rusia, care au început astăzi și se încheie duminică, Putin se întrece doar cu el însuși. Președintele rus a venit la putere în 1999 și nu a participat la nicio dezbatere electorală, iar acum va încerca să își bată propriul record stabilit la ultimele alegeri din 2018, atunci când, oficial, a câștigat 77% din voturi.

Citește și: Cum sunt ademeniți rușii la urne, ca să-l valideze pe Putin: de la chifle și pungi cu zahăr, până la tombole cu mașini și apartamente

Dacă Putin obține un rezultat și mai bun decât cel de acum 6 ani, el poate să spună că războiul pe care l-a declanșat împotriva Ucrainei este susținut de o majoritate cât mai mare de ruși - o afirmație pe care a făcut-o deja în februarie, în timpul discursului său anual din parlamentul rus.

Analiștii avertizează că după victoria sigură pe care o va obține în alegeri, Putin ar putea să apeleze la măsuri de represiune și mai dure și o a doua campanie de mobilizare pentru războiul din Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a prezis vara trecută că Putin va câștiga 90% din voturi, adăugând că șeful lui va fi reales „cu o marjă uriașă și alegerile, în teorie, sunt doar o cheltuială în plus”.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri