Video&Foto Ciocniri violente între protestatarii BLM și poliție, în SUA. Manifestanții furioși au aruncat cu pietre și sticle în forțele de ordine

Data actualizării: Data publicării:
Ciocniri violente între protestatarii BLM și poliție, în SUA. Manifestanții furioși au aruncat cu pietre și sticle în forțele de ordine
Foto: Profimedia Images

Noi confruntări între militanții anti-rasism şi poliţia federală la Portland și Seattle, în Statele Unite. Valul de proteste izbucnit după uciderea unui bărbat negru de către polițiști în timpul unei arestări a ajuns într-a 56-a zi consecutivă.

În Seattle, 45 de persoane au fost arestate după ce au aruncat cu pietre, sticle și materiale explozive în forțele de ordine, rănind 21 de polițiști, potrivit CNN.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Poliţia a utilizat grenade cu efect acustic şi luminos şi spray-uri iritante cu jet de ardei iute împotriva manifestanţilor, care au încercat să se protejeze cu umbrele.

Foto: Profimedia Images
Foto: Profimedia Images

În Denver, un protestatar a fost împușcat, iar o mașină a intrat în mulțimea ieșită în stradă, scrie The Guardian. Poliția din Aurora, o suburbie a orașului Denver, a anunțat pe Twitter că incidentul s-a produs pe Interstate 225. Protestatarii au spart, de asemenea, geamurile tribunalului și au incendiat un birou.

În Portland, forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene, însă manifestanţii au venit pregătiţi cu suflante pentru frunze care au trimis fumul iritant înapoi spre poliţişti. Peste gardul instalat în jurul tribunalului federal, au zburat dintr-o parte în alta sticle, artificii si canistre de gaz lacrimogen. Aproape zi de zi au existat ciocniri între manifestanți și poliția federală, trimisă de administrația Trump să restabilească ordinea.

Protestele au izbucnit ca urmare a faptului că George Floyd, un bărbat de culoare, și-a pierdut viața după ce un ofițer de poliție alb a stat aproape 9 minute cu genunchiul pe gâtul lui. Agentul nu s-a lăsat înduplecat de rugămințile disperate ale victimei încătușate, care spunea că nu poate să respire.

Citește și: Donald Trump anunță că va trimite un „val” de forțe de ordine în orașele conduse de democrați, pentru a combate infracționalitatea

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri