Comandant NATO: Tancurile occidentale „nu sunt o soluţie miracol” pentru Ucraina

Data publicării:
comandantul suprem al forţelor aliate în Europa (SACEUR), Christopher Cavoli
Comandantul suprem al forţelor aliate în Europa (SACEUR), Christopher Cavoli. Foto: Profimedia

Tancurile occidentale „nu sunt o soluţie miracol” pentru Ucraina împotriva Rusiei, a spus joi comandantul suprem al forţelor aliate în Europa (SACEUR), Christopher Cavoli, în ajunul unei reuniuni majore în Germania privind furnizarea de arme Kiev-ului.

„Nu există un sistem de arme anume care să fie o soluţie miracol. Este necesar un echilibru între toate sistemele”, a spus Cavoli la încheierea unei reuniuni a şefilor militari ai NATO la Bruxelles.

„Dar este clar că tehnologia modernă occidentală depăşeşte tehnologia rusă” pe câmpul de luptă din Ucraina, a subliniat el, potrivit Agerpres.

Grupul de contact pentru Ucraina creat şi condus de Statele Unite şi care reuneşte aproximativ 50 de ţări se întruneşte vineri la baza americană Ramstein, în Germania, pentru a coordona continuarea ajutorului destinat Ucrainei.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski aşteaptă arme mai grele şi mai moderne din Occident. El cere, în special, tancuri de asalt şi sisteme de apărare antiaeriană, amintește AFP.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri