Consilierul pentru securitate națională al lui Joe Biden: Navalnîi trebuie eliberat imediat

Data actualizării: Data publicării:
jake sullivan
Jake Sullivan, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui ales Joe Biden, a condamnat arestarea lui Alexei Navalnîi de către autoritățile ruse. Foto: Profimedia Images

Liderul opoziţiei ruse arestat la Moscova, Aleksei Navalnîi, "trebuie eliberat imediat", a îndemnat Jake Sullivan, viitor consilier pentru securitate naţională al preşedintelui ales american, Joe Biden, relatează AFP.

Militant anticorupţie şi critic vehement al Kremlinului, Navalnîi a fost arestat de serviciile penitenciare, duminică seara, imediat după sosirea la Moscova din Germania, unde s-a aflat în convalescenţă în ultimele luni după ce a supravieţuit unei presupuse otrăviri, potrivit Agerpres.

"Navalnîi trebuie eliberat imediat, iar autorii acestui scandalos atac la adresa vieţii lui trebuie să fie traşi la răspundere", a denunţat Jake Sullivan, care va intra în funcţie pe 20 ianuarie.

"Atacurile Kremlinului împotriva lui Navalnîi nu sunt numai o încălcare a drepturilor omului, dar şi un afront adus poporului rus care doreşte ca vocea lui să fie auzită", a insistat el pe Twitter.

Mai mulţi parlamentari americani au condamnat, de asemenea, această arestare şi au lansat un apel la punerea în libertate a opozantului de 44 de ani.

Administraţia americană nu a reacţionat deocamdată la această ştire. Solicitat de Agenţia France Presse, Departamentul de Stat al SUA nu şi-a făcut cunoscut punctul de vedere.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri