Consiliul European cere Rusiei să își retragă urgent trupele din Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
Charles Michel
Președintele Consiliului European, Charles Michel Foto: Profimedia Images

Liderii UE s-au renuit, joi seara, la Bruxelles, într-o ședință a Consiliului European, convocată pentru a discuta despre conflictul din Ucraina. Potrivit documentului publicat de președintele Charles Michel, UE cere Rusiei să își retragă urgent trupele din Ucraina. De asemenea, liderii europeni vorbesc despre un nou pachet de sancțiuni.

„Consiliul European condamnă în cei mai duri termeni agresiunea militară neprovocată și nejustificată a Federației Ruse
împotriva Ucrainei. Prin acțiunile sale militare ilegale, Rusia încalcă grav dreptul internațional și principiile Cartei ONU și subminează securitatea și stabilitatea europeană și globală”, se arată în declarația liderilor UE.  

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Consiliul European condamnă, de asemenea, ferm implicarea Belarusului în această agresiune împotriva Ucrainei și îi solicită să
să se abțină”, se mai arată în document.

Liderii Uniunii Europene anunță noi sancțiuni la adresa Federației Ruse. „Astăzi, Consiliul European a fost de acord cu sancțiuni suplimentare”. Sancțiunile agreate de Consiliul European vor acoperi sectoarele financiar, energetic, al transporturilor, bunurile cu dublă utilizare, precum și controlul și finanțarea exporturilor, politica de vize, listările adiționale ale unor persoane și entități, precum și noi criterii de listare. Consiliul Uniunii Europene urmează să adopte, fără întârziere, propunerile pregătite de Comisia Europeană și de Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene. 

Uniunea Europeană vrea noi sancțiuni urgente și pentru Belarus.

Citește și UE este divizată în privința eliminării Rusiei din SWIFT, sistemul global de plăți interbancare

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri