Coreea de Nord a fost dată în judecată de părinții lui Otto Warmbier, studentul american mort după 17 luni de detenţie la Phenian

Data publicării:
otto

Părinţii studentului american Otto Warmbier, care a murit în iunie 2017, după ce a fost ţinut în detenţie timp de un an şi jumătate la Phenian, au dat în judecată Coreea de Nord, acuzând regimul lui Kim Jong-un că le-a torturat şi ucis fiul, potrivit CNN, relatează News.ro.

„Otto a fost luat ostatic, ţinut prizonier în scopuri politice şi ales pentru un tratament brutal al lui Kim Jong-un. Acest proces este un alt pas pentru a face Coreea de Nord responsabilă pentru tratamentul barbar aplicat lui Otto şi familiei noastre", a declarat Fred Warmbier, tatăl tânărului care a murit la 22 de ani.

Acest proces intentat Coreei de Nord pentru tortură şi omucidere are loc într-un context diplomatic delicat - liderul nord-coreean Kim Jong-un se va întâlni vineri cu preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, precum şi cu preşedintele american Donald Trump, în următoarele săptămâni.

Studentul american Otto Warmbier a fost încarcerat la Phenian în ianuarie 2016.

Studentul, originar din Cincinnati, a fost condamnat la 15 ani de muncă forţată de către Curtea Supremă nord-coreeană, după ce a mărturisit că a furat un afiş cu un slogan politic dintr-un hotel de la Phenian în care era cazat. El a fost eliberat din motive medicale în iunie 2017, după un an şi jumătate de detenţie, a sosit acasă grav bolnav, în comă, şi a murit câteva zile mai târziu.

Părinţii tânărului i-au acuzat pe nord-coreeni că l-au „torturat în mod sistematic” pe fiul lor. „Otto a fost torturat în mod sistematic şi rănit în mod intenţionat de Kim Jong-un şi de regimul lui. Nu a fost niciun accident”, a acuzat Fred Warmbier, tatăl tânărului.

Phenianul a negat întotdeauna că i-a aplicat rele tratamente lui Warmbier. Nord-coreenii susţin că tânărul s-a îmbolnăvit de botulism pe când se afla în închisoare, însă medici americani nu au găsit vreo urmă a bolii.

viewscnt

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri